Gündem

280 bin euro yatırımla Portekiz vatandaşlığı alınabiliyor

26 Ocak 2023 12:06

2023 başında güncellenen minimum Golden Visa yatırım tutarının İspanya’dan sonra Yunanistan’da da 500 bin euroya çıkması, birçok yatırımcının ibresine Portekiz’e döndürdü. 280 euro gayrimenkul yatırım şartıyla oturum izni veren Portekiz, Avrupa hayali kuran milyonlarca insanın ilgisini çekiyor. EUPorto Kurucu Ortağı Aylin Damas, "Portekiz Golden Visa, 280 bin euroluk yatırım ve 5 yıl toplamında 35 gün konaklamayla ailece AB vatandaşlığı almak mümkün" dedi.

Birçok Avrupa ülkesi, belli bir yatırım karşılığında çalışma ve oturum izni verirken, bu ülkeler arasında Portekiz bir adım öne çıkıyor. Portekiz, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapılarak oturum ve AB vatandaşlık edinimi konusunda Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

Portekiz’in bir Akdeniz ülkesi olarak pek çok açıdan avantajlı olduğuna dikkat çeken EUPorto Kurucu Ortağı Damas, günümüz dünyasında Avrupa ülkelerinde yaşamanın, eğitim almanın ve bir kariyer inşa etmenin gereklilik olduğuna vurgu yaptı.

Bunu sağlayacak en güvenli ve kolay yöntemin, yatırım yoluyla oturum izni sağlayan Golden Visa uygulaması olduğunu belirten Damas, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"35 gün konaklamayla AB vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz"

Portekiz Golden Visa uygulamasının en kolay ve en hızlı yoldan Avrupa’da yaşama ve oturum hakkı tanıdığına dikkati çeken Damas, avantajlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Portekiz hâlâ toplam 35 gün konaklamayla AB vatandaşlık hakkı veriyor. Portekiz Golden Visa, 280 bin euroluk yatırım ve 5 yıl toplamında 35 gün konaklamayla ailece AB vatandaşlığı almak mümkün. Beş yıllık Golden Visa boyunca yatırımcı ve ailesi tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor.

Portekiz’de isterse yaşar, çalışır, hatta iş kurar. eEğitim ve sağlık hizmetlerinden bir Portekizli gibi faydalanır. Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra ise bu haklar artık tüm AB ülkelerinde geçerli olur. Bu yüzdendi Portekiz Golden Visa, Avrupa genelinde bu hakları hedefleyen yatırımcılar için kaçırılmayacak altın bir fırsattır.
" (DHA)