Yaşam

2019'da onlarca Türk bakıcı 20 bin TL maaşla yurt dışına gitti

"Yurt dışındaki Türk ailelerinin taleplerini karşılamak için dil eğitimi almak isteyenlerin sayısı her geçen ay artıyor"

16 Aralık 2019 17:05

2019 yılında 113 Türk bakıcı yurt dışında iş bularak yeni evlerine taşındı. En az ayda 11 bin 500 lira kazanan bakıcılar, en çok ABD ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın birçok yerine gitti.

EvdekiBakıcım.com verilerine göre, 2019'da 113 Türk bakıcı yurt dışında iş buldu, (bu sayı geçen sene 45'ti) ağırlıklı olarak yurt dışında yaşayan Türk ailelerin talep ettiği yerli bakıcılar ABD ve İngiltere başta olmak üzere Rusya, Almanya, İsviçre, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Japonya ve Kanada'daki yeni evlerine taşındılar.

Türk bakıcılar, başta çocuk bakıcılığı ve yardımcı ev hizmetleri kategorisinde aranılıyor ve gittikleri ülke, tecrübe ve becerilerine göre aylık 2 bin ila 3 bin 500 ABD Doları (11 bin 500 - 20 bin TL) ücretle çalışıyorlar. İstatistiklere göre yurt dışında iş bulan bakıcıların ortalama iş tecrübesi 4,5 sene olarak göze çarpıyor.

EvdekiBakıcım.com CEO'su Miraç Bal, konu ile ilgili açıklamasında "20 binden fazla referanslı ve 5 aşamalı testten geçirdiğimiz bakıcılarımız arasında yurt dışındaki Türk ailelerinin taleplerini karşılamak için dil eğitimi almak isteyenlerin sayısı her geçen ay artıyor; bakıcılar sürekli profillerinin dil bölümlerini güncelliyorlar, özellikle İngilizce, Almanca ve Fransızca en çok talep edilen dillerden birkaçı" dedi; Bal, sektörün Türkiye'de büyürken teknolojiyle beraber nitelikli insan gücü rekabetinin arttığını da sözlerine ekledi.