Dünya

17 yıl boyunca hamilelik numarası yaparak sosyal yardım alan kadın tutuklandı

Kadının bu sayede 94 bin sterlin tutarında yardım aldığı öğrenildi

20 Şubat 2024 09:15

T24 Dış Haberler

İtalya'da 55 yaşındaki Barbara Ioele isimli bir kadın, devlet yardımlarından "sahtekarlıkla küçük bir servet kazanmak" ve sahte hamilelikleri nedeniyle 24 yıl boyunca işten önemli miktarda izin almakla suçlandı.

Ioele, iddia edilen 17 hamilelikten sadece beşinin gerçekleştiğini, diğerlerinin ise düşük ile sonuçlandığını öne sürdü. Kadın, son çocuğunu Aralık ayında dünyaya getirdiğini söyledi ancak önceki dokuz ay boyunca onu yakından takip ettiklerini söyleyen polis, tüm hamileliğin bir yalan olduğunu anladıklarını söyledi. 

İtalyan Il Mattino gazetesinin haberine göre savcılar, Ioele'nin iddia edilen dolandırıcılığının, diğer sahte belgelerle birlikte Roma'daki bir klinikten çok sayıda doğum belgesinin çalınmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

55 yaşındaki kadın, karnına yastık doldurmakla da suçlandı. Ioele'nin 55 yaşındaki eşi Davide Pizzinato, sorgu sırasında polise Ioele'nin hamile olmadığını bildiğini söyledi. 

Pizzinato'nun, dolandırıcılıkta suç ortağı olmakla suçlanmasının ardından, daha hafif bir ceza karşılığında eşine karşı ifade verdiği düşünülüyor. 

Polise, beş çocuğunun gerçekten var olduğunu ve tüm hamileliklerinin gerçek olduğunu söyleyen kadın bir yıl altı ay hapis cezası aldı. 

Kadının bunu 2000 yılından beri yaptığı ve 94 bin sterlin tutarında sosyal yardım aldığı belirtildi.