Dünya

16 yaşındaki Taylor Swift hayranı, Avustralya konserine giderken hayatını kaybetti

18 Şubat 2024 09:01

T24 Dış Haberler

16 yaşındaki bir Taylor Swift hayranı, Perşembe günü Melbourne'de pop yıldızının konserini izlemeye giderken bir yarı römorkla çarpışarak hayatını kaybetti.

CNN'e bağlı 7 News Australia'nın haberine göre, Mieka Pokarier annesi tarafından konsere götürülürken, içinde seyahat ettikleri SUV, yarı römorkla çarpıştı.

Yerel polis, ön yolcu koltuğunda bulunan Mieka'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi. 7 News Australia'nın bildirdiğine göre, arka koltukta oturan 10 yaşındaki kız kardeşinin durumu kritik. Anne ise hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi görüyor.

Melbourne polisi çarpışmanın Dubbo şehrinin yaklaşık 30 kilometre kuzeydoğusunda meydana geldiğini söyledi. Yeni Güney Galler polisi tarafından yapılan açıklamada, "SUV sürücüsü hafif yaralı olarak Dubbo Hastanesine kaldırılmadan önce ambulans sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi" denildi.

Polis açıklamasında, "Arkadaki yolcu, 10 yaşında bir kız çocuğu, kritik bir durumda Westmead Hastanesine hava yoluyla nakledildi" diye eklendi.

Kasım ayında, Swift'in Brezilya'daki Rio de Janeiro kentinde yer alan konserinde 23 yaşındaki Benevides Machado'nun stadyumda fenalaştığı ve daha sonra öldüğü bildirilmişti.