Dünya

16 yaşındaki iklim değişikliği aktivisti Greta Thunberg Brighton'da 15 metrelik bir duvara resmedildi

Jody Thomas, eserinde su bazlı boya kullanmaya özen gösterdiğini ifade etti

02 Haziran 2019 10:47

T24 Dış haberler

İklim değişikliğine karşı dünya çapında öğrenci gösterilerine önayak olan 16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg, Britanya'nın Bristol kentinde bir tütün fabrikasının duvarına resmedildi.

Geçmişte Banksy ile çalışan Jody Thomas tarafından çizilen duvar resminde Greta'nın yüzü, fırtına bulutları ve erimiş buzullar görülüyor. Thomas, İnstagram üzerinden yaptığı açıklamada eserin temasını düşünerek aerosol yerine çoğunluka su bazlı boya kullanmaya çalıştığını belirtti. Thomas, 15 metrelik dev eserin yüzde 75'inin su bazlı boya ile yapıldığını söyledi.  Thomas'ın Greta resmini bitirmesi 2 hafta sürdü. Sokak sanatçısı aynı zamanda boya silahları için de fabrikanın güneş panellerinin enerjisini kullandığını açıkladı.

16 yaşındaki Thunberg, iklim değişikliğine karşı önlem alınması talebiyle cuma günleri okul yerine İsveç parlamentosunun önüne gidiyordu. Bu eylem kısa süre içinde dünyanın dört bir tarafına yayıldı. Thunberg, Davos zirvesi, Britanya Avam Kamarası ve İtalya parlamentosu gibi birçok yerde iklim değişikliği ile ilgili konuşmalar yaptı.