Kültür-Sanat

16. İstanbul Bienali çeşitli etkinliklerle 10 Kasım'a kadar devam ediyor

Bienalle ilgili hazırlanan podcast serisinde çok sayıda isim, festival izlenimlerini ziyaretçilerle paylaşıyor

11 Ekim 2019 20:15

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda 'Yedinci Kıta' temasıyla  gerçekleştirilen 16. İstanbul Bienali, şehrin üç ayrı noktasında yer alan sergilerin yanı sıra canlı performanslar, sohbetler ve ses atölyeleri ile devam ediyor. 

Küratörlüğünü akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği İstanbul Bienali bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Tophane’deki yeni binasında, Pera Müzesi'nde ve Büyükada’da ziyaretçilerini ağırlıyor.

10 Kasım'a kadar sürecek olan bienalde, farklı alanlardan isimlerin bir araya geldiği sohbetler, bienal sanatçılarının gerçekleştirdiği canlı performanslar, insanın evrendeki etkilerini ele alan yapımlara yer veren film gösterimleri ve ziyaretçilerin bebekleriyle birlikte sergi gezmelerini sağlayan Bebekli Sabahlar turları da yer alacak. 

Bienal için podcast serisi

İstanbul Bienali, bu seneki başlığı 'Yedinci Kıta’yı farklı açılardan ele alan bir podcast serisi de hazırladı. Bu seride araştırmacı ve yazar Nora Tataryan’ın hazırlayıp sunduğu programda, sanatçılar, bienal ekibinden insanlar, akademisyenler ve farklı mesleklerden konuklar Antroposen ve ekoloji alanında konuşuyor.

Seride ayrıca Kalben, Yekta Kopan, Hale Soygazi, Gülşah Güray, Prof. Dr. Edhem Eldem, Atlas Sarrafoğlu gibi çok sayıda ismin bienali gezerken edindiği izlenimler de bulunuyor.