Dünya

14 yaşındaki çocuk baharatlı cips yedikten sonra yaşamını yitirdi

Yaslı ailesi, çocuğun ölümüne ilişkin cevap arıyor

06 Eylül 2023 15:41

Massachusetts'te 14 yaşındaki bir çocuk, baharatlı tortilla cipsi yedikten kısa bir süre sonra beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti. Yaslı ailesi, çocuğun ölümüne ilişkin cevap arıyor.

Eğitim gördüğü Worcester Devlet Okulu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Harris Wolobah'ın Cuma günü öldüğü belirtildi. Harris'in ölüm nedeni otopsi sonuçlarının beklenmesi nedeniyle Salı günü belirlenememişti, ancak ailesi yararına düzenlenen çevrimiçi bir GoFundMe kampanyasına göre, yakınları Pacqui üreticisinin aşırı baharatlı tortilla cipsini yemenin neden olduğu komplikasyonların bir faktör olmasından korkuyor.

Pacqui, "cips challenge'ı" düzenleyerek tüketicilerin dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yerken çektikleri videoları sosyal medya hesabından yayımlıyor. 

Harris'in annesi Lois Wolobah, yerel televizyon haber kanalı WBTS'ye yaptığı açıklamada, oğluna bir öğrenci arkadaşı tarafından Pacqui cipsi verildiğini söyledi. İddialara göre Harris kısa süre sonra şiddetli bir karın ağrısı çekmeye başladı ve okul hemşiresine gitti. Hemşire de onu alması için annesini aradı.

Lois Wolobah, Harris'in eve gittikten sonra biraz rahatladığını ancak daha sonra bir basketbol takımı için seçmelere gitmeye hazırlanırken bilincini kaybettiğini söyledi. Kardeşi onu baygın halde bulduktan sonra Harris yakındaki bir hastaneye götürüldü. Kaldırıldığı hastanede de yaşamını yitirdi. 

Anne Lois Wolobah daha sonra WBTS'ye oğlunun hemşirenin ofisine gittikten sonra evine değil hastaneye gönderilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Ve ailelerin Pacqui cipsleriyle ilgili uyarılardan haberdar olmaları için yayın organına konuştuğunu söyledi.

Pacqui'den alınan bilgiye göre, tek tek paketlenmiş tortilla cipsleri, dünyanın en acı biberlerinden ikisi olan Carolina Reaper ve Scorpion biberlerinden yapılıyor. Pacqui, tüketicileri cipslerin sadece yetişkinler için olduğu ve çocuklardan ya da baharatlı yiyeceklere karşı alerjisi veya hassasiyeti olan kişilerden uzak tutulması gerektiği konusunda uyarıyor.