Gündem

12 yıla kadar hapsi istenen emekli Tuğamiral Ertürk: Savcı sanki kendini iktidarın yerine koymuş

“Duruşmalarda neden Erdoğan’ı temsilen avukat var?"

13 Ekim 2022 10:46

Montrö Sözleşmesi ile ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle 'anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak' suçlamasıyla 103 emekli amiralin yargılandığı dava savcı mütalaasını açıkladı. Aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi ve Türker Ertürk'ün de bulunduğu 12 emekli amiral için 12 yıla kadar hapis, 91 sanık için beraat talep edildi.  Savcılığın 12 yıla kadar hapis cezası istediği 12 emekli askerden biri olan emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “Savcı sanki kendini iktidarın yerine koymuş” yorumunu yaptı.

Ertürk, sitesinde yayımladığı yazıda, “Amiraller duyurusu’ iddianamesi sanıklar ve avukatlar tarafından henüz bilinmiyorken ve UYAP’a verilmemişken tıpkı FETÖ kumpaslarında olduğu gibi yandaş basına neden ve nasıl sızdırıldı? Hedef çok açıktı; mahkeme üzerinde baskı yaratmak ve davayı reddetmesini engellemekti! Bu konuda suç duyurusu da yaptık ama kimi kime şikayet ediyoruz ki! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamenin basına sızdırılmasıı ile ilgili olarak bir disiplin soruşturması dahi yapmadı ve HSK bile bu duruma sessiz kaldı.” ifadesini kullandı.

Ertürk şunları kaydetti:

“Duruşmalarda neden Erdoğan’ı temsilen avukat var? Ceza davalarını devlet adına cumhuriyet savcısı takip eder. Burada kişisel bir dava söz konusu değil ki! Belli ki bu duruşmalarda avukatın görevi; yargıya müdahale etmek ve mahkeme heyeti üzerinde baskı yaratmak. Son duruşmada bu avukatın hukuktan nasiplenmemiş ve amiralleri cezalandırılmasını isteyen konuşmasına bakılırsa görevinin farkındalığı içinde olduğu anlaşılıyor. Sonuç olarak mütalaa; halkı korkutma ve seçim sürecinde iktidar hakkında konuşulanları ve muhalefet edenleri susturma amacına hizmet ediyor"

TIKLAYIN | 12 yıla kadar hapsi istenen emekli Tuğamiral Ertürk: Bizim üzerimizden topluma korku salmaya çalışıyorlar

TIKLAYIN | 'Montrö Bildirisi' davası: 12 emekli amirale 12 yıla kadar hapis istemi