Dünya

10 milyon kişi twitter yöneticiliğini bırakmasını istedikten sonra Musk karar verdi: Politika değişikliği ile ilgili anketler paralı olacak

20 Aralık 2022 07:30

T24 Dış Haberler

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk, yaptığı ankete katılanlarında yüzde 57'sinin, "platformun başında olmaması gerektiği" yönünde oy kullanmasından sonra ilk kez sessizliğini bozdu. Musk, gelecekte şirket politikalarıyla ilgili anketlerde sadece paralı Twitter Blue aboneliğini satın alanların oy kullanabileceğini söyledi. 

Pazar günü, twitter'da yaptığı ankette, "twitter'ın başı olarak görevi bırakmalı mıyım" sorusunu yönelten Musk, anket sonuçlarına uyacağını ifade etmişti. Pazartesi sona eren ankette, katılımcıların yüzde 57,5'i, yani 10 milyondan fazla kullanıcı Musk'ın görevini bırakmasını istemişti. 

Platformu normalde aktif olarak kullanan Musk,  anketin şaibeli olduğunu iddia eden paylaşımlara, "enteresan" diye yanıt verdi.

Bir kullanıcı, "politika ile ilgili anketlerde sadece Blue aboneleri oy verebilmeli" yazdıktan sonra Musk, "İyi noktaya değindin. Twitter bu değişikliği yapacak" dedi.

Aylık ödemeyle alınan Twitter Blue aboneliği, alıcı kim olursa olsun kendisine mavi oy da veriyor.

Musk, özel şirketin hisselerinin çoğuna sahip olduğu için kimse kendisini görevi bırakmaya zorlayamayacak. Ancak twitter'ın sahibi olduğu aylarda aldığı kararlar, en yakın destekçilerinin bile aralarına mesafe koymalarına neden oldu.