Spor yazarları, Galatasaray - Sivasspor maçını değerlendirdi: Yüzyılın mucizesi olmazsa Galatasaray işi bitirdi

Süper Lig'in 35. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Spor yazarları, Galatasaray'ın 6-1 kazandığı bu karşılaşmayı değerlendirdi

06 Mayıs 2024 07:00

112

SPOR YAZARLARI, GALATASARAY - SİVASSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: YÜZYILIN MUCİZESİ OLMAZSA GALATASARAY İŞİ BİTİRDİ

212

Fizik açıdan yetersiz iki yıldız İcardi ve Ziyech kahraman oluyorsa anlayın takımlarımızın halini. İşte günümüz futboluna ters düşen ilginç bir tablo… İşler skor açısından rahatlamadan önce ağır yükü hücumda hep Barış Alper sırtlıyor. Her takımın Torreira gibi bir olağanüstü performansa ihtiyacı var. Ara ki bulasın. Bülent Uygun'un düşündüğü taktik stratejiyi mantığım hiç almadı. (Ömer Üründül | Sabah)

312

Şimdi Galatasaray'ın önünde bir maç kaldı, Karagümrük ile oynayacakları. O maçı aldıklarında zaten iş bitti demektir. Zaten bitti ama futbolda her türlü sürprizi düşüneceksin. Hakemlik bir maç olmadı. Ancak şu var; hakem iki takımın da oyun kurmasını zaman zaman engelledi. Futbolcuların oyun alanlarına girdi. Bir yerde onlara müdahale etti. Yani neredeyse "Çekil arkadaş top oynayalım" demeleri kaldı. (Erman Toroğlu | Sabah)

412

Bu kadar iyi oynarken ikinci yarının hemen başında gol yemek moral bozar mı diye düşünürken hemen art arda iki gol geldi. İcardi'nin koşusu, topla son andaki teması, hemen ardından Ziyech'in jeneriklik bir gol atması, tamamen ve tamamen kaliteyle alakalı. Sonuçta Galatasaray, oynadığı futbolla kim ne derse desin şu anda şampiyonluğu hak ediyor. Kaldı 3 maç… Bu gece Fenerbahçe'nin ne yapacağını bilemiyoruz ama yüzyılın mucizesi olmazsa Galatasaray işi bitirdi. (Ahmet Çakar | Sabah)

512

Galatasaray'ın şampiyonluk treni hızla kazanarak ve rekorlar kırarak şampiyonluğa yürüyor. Okan hocanın şampiyon olmuş futbolculardan kurduğu kadro, kazanmaya ve iyi oyun oynamaya devam ediyor. Yani yönetim, teknik heyeti, oyuncuları ve taraftarlarıyla kenetlenerek hızla şampiyonluğa koşuyor. (Levent Tüzemen | Sabah)

612

Hakim Ziyech'in ikinci golü, Mertens'in müthiş döndürdüğü bileğiyle attığı paslar, İcardi'nin bitiriciliği, Torreira'nın zafer isteyen coşkusu, Nelsson'un güç gösterisi… Al bütün bunları çerçevelet, Louvre ya da Prado Müzesi'nde sergile.. Sıkıldık arkadaş Da Vinci'den, Caravaggio'dan, Picasso'dan… (Bülent Timurlenk | Sabah)

712

Tabii ki Galatasaray’ın iki aydır hemen her rakibine üçer beşer atmasında nisan gelince şampiyonluk modunu açan İcardi’nin başrolde olduğunu belirtmek gerek. Dün birinci golde stoperleri sırtlayan bir boş koşusu var. İkide topun üstünden atlıyor. Üçüncü golü kendisi atıyor, dörtte Torreira ile atağı başlatıyor. Beşincinin asistini yapıyor. Altıncıyı da yine o atıyor. Bence “İNTJ” denilen karakter türü var İcardi’de. Yani “içedönük, sezgisel, düşünen, yargılayan”. (Uğur Meleke | Hürriyet)

812

Ziyech diyorsun, sezon başı gerçek performansını gösteremedi. Ne var ki son haftalarda gerçekten müthiş futbol oynuyor. Dün akşam Sivasspor’a mükemmel goller attı. Faslı futbolcu saha içinde kendisini unutturuyor. Arkadaşlarından gol pası geldiği an sahneye çıkıyor. Topa vuruş tekniği, Süper Lig’in en iyisi. Gerçekten bu maçtaki performansıyla futbol severlere büyük keyif verdi. Dries Mertens çok büyük usta. Keşke 3-5 yaş genç olsaydı. Goller atıyor, gol pası veriyor, sahada basmadık yer bırakmıyor. Cim-Bom’un hücum hattı birbirlerini çok iyi tanımışlar ve atılan gollerde, verilen pasların hepsi adeta öldürücüydü. Rakip sadece seyredebildi, yapacağı hiçbir şey yoktu. (Osman Şenher | Milliyet)

912

Galatasaray futbol açısından doğruları yapıyor. Sivasspor maçında da doğruları yaptılar. Elit bir Avrupa takımı gibi oynadılar. Sarı- kırmızılılar, şampiyonluk hedefine kilitlenmişler. Konsantrasyon, inanmışlık çok üst seviyede. Tabii fiziksel güç de öyle. Bunlardaki en büyük pay da teknik kadroya ait. Kadro kalitesi de yüksek. Son haftalara birebir girdiği şampiyonluk yarışlarının çoğunu kazandı Galatasaray. Çünkü ligin sonunu iyi oynuyorlar. Şimdi de bir maç fazlasıyla en yakın rakipleri Fenerbahçe’nin yedi puan önündeler. Üstelik Süper Lig’in puan rekorunu da kırdılar. (Tolga Ersarı | Milliyet)

1012

Sivasspor’un amacı; en yalın hali ile savunmada kalabalık ve agresif durup, hücumda olabildiğince Koita ve Manaj’ı Galatasaray savunması ile baş başa bırakabilecek kadar çabuk çıkmaktı. Fakat Galatasaray’a karşı savunmayı kaleye yakın kurmak bir takım için de puan almayı o kadar zorlaştırıyor. Özellikle Mertens, Barış Alper ve Kerem Demirbay’ın yüksek form durumuna Ziyech de eşlik edince Galatasaray bu geriye yaslanmış, kalabalık savunmaya karşı kolay pozisyonlara girdi. Savunmanın Sivasspor çabuk ataklarına karşı kolay hata yapmaması ile atılan organize 2 gol daha ilk yarıdan Galatasaray’ın rahatlamasını sağladı. Atmosferin güzelliği Galatasaraylı oyuncular için adeta ekstra bir motivasyon oldu. (Erman Özgür | Fanatik)

1112

Bu sezon Galatasaray seyircisine ayrı bir yer açmak lazım. Hep oyunun içindeler ve takımı sürekli ileri itiyorlar. Bir diğer nokta ise Okan Buruk’un takıma dokunuşu. Futbolculara keyif alacakları bir alan yaratan, oyun planı ile fark yaratan Buruk’un en büyük başarısı ile oyuncuları kazanma noktasındaki hüneri. Geçen sezon Icardi, bu sene de Ziyech onun yarattığı özgürlük ve konfor alanında yaralarını sarıp muhteşem dönüşlere imza attılar. (Bülent Tuncay | Karar)

1212

İyi insan, mükemmel yürek Ciro’nun biricik babası Mertens iki asisti ve iki golüyle bir başka stardı sahnedeki. Barış Alper resmen özveri, fedakarlık, başarı ve güzelliklerin adamı. İcardi de asistlerin, olağanüstü gollerin elbette sakinlik, tevazu ve centilmenliğin… Nelsson her geçen hafta savunma hünerleri icrasında büyüyor. Aynen Muslera, Abdülkerim, Kaan, Köhn, Torreira gibi… Helal olsun hepsine. Galatasaray 6-1 kazandı. ‘İntikamımsı’ gibi mi oldu, ama oldu! (Oğuz Dizer | Fanatik)