İştahı keserek kilo vermeye yardımcı olan 10 besin

Uzmanlara göre iştahı kesen yiyecekler, doğal ve sağlıklı yollardan kilo vermek isteyenlerin sofrasından eksik olmamalı. Peki, iştahı kapatan yiyecekler hangileri? İşte, kilo vermeye yardımcı olan 10 besin...

29 Nisan 2024 12:23

111

İştahı keserek kilo vermeye yardımcı olan 10 besin

211

1. Badem: Badem, antioksidanların yanı sıra önemli oranda E vitamini ve magnezyum içeriyor. Bununla birlikte kan şekerini kontrol etmeye ve bağırsak sağlığını geliştirmeye de yardımcı oluyor. Aynı zamanda badem iştahı kesen yiyecekler söz konusu olduğunda akla ilk gelen besinlerden biri olarak da dikkat çekiyor. Bazı bilimsel çalışmalar, bademin uzun süreli tokluk hissi sağladığını ve bu doğrultuda kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

311

2. Zencefil: Sindirime yardımcı olduğu biliniyor. Çeşitli bilimsel araştırmalar, zencefilin pek çok insanın iştahını kapatan yiyeceklerden biri olduğunu gösteriyor.

411

3. Yumurta: yüksek protein içeren ve pek çok uzman tarafından sağlık deposu olarak tanımlanan yumurta da iştahı kapatan yiyecekler listesinin en önemli üyelerinden biri.

511

4. Avokado: Avokadonun kolesterolü ve kan şekerini düşüren iyi yağlar içerdiği biliniyor. Öte yandan uzmanlar avokadonun, genellikle yağ oranı düşük olan geleneksel kolesterol düşürücü gıdalardan daha fazla tokluk sağladığını söylüyor. Bununla birlikte çeşitli araştırmalar, çok az miktarda tüketilen avokadonun dahi uzun süreli tokluk hissi sağlayabildiğini gösteriyor.

611

5. Bitter çikolata: En az yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolataların doğal iştah kapatıcılar olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, hızlı şekilde kalori yakımına olanak sağlayan doymamış yağ asitlerine sahip bu yiyeceğin özellikle yemekten 20 dakika önce tüketildiğinde etkili bir iştah kapatıcı hâline geldiğini aktarıyor.

711

6. Tatlı patates: Vitamin açısından zengin olan bu sebze yüksek oranda diyet lifi ve sindirim enzimlerine direnç gösteren özel bir nişasta içeriyor. Bu da yiyeceğin midede daha uzun süre kalmasına yani daha uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor.

811

7. Wasabi: Bazı uzmanlar, bu yiyeceğin fazla kilolarla mücadele etmek için en etkili doğal silahlardan biri olduğu görüşünde birleşiyor. Aynı zamanda antiinflamatuar bir yiyecek olan wasabi en etkili doğal iştah bastırıcılar arasında yer alıyor.

911

8. Tarçın: Tarçın, kan şekerini düşürmeye ve diyabetle savaşmaya yardımcı olan besinler arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip. Bu özelliği ise tarçını önemli bir iştah kapatıcı haline getiriyor.

1011

9. Somon: İyi bir protein kaynağı olan somon yüksek düzeyde omega-3 yağ asitleri içeriyor. Çeşitli araştırmalar ise yüksek protein içeren diyetlerin tokluk hissinin daha uzun süreli olmasına olanak verdiğini ve kilo vermeyi daha kolay hale getirdiğini gösteriyor.

1111

10. Yoğurt: Bağırsak sağlığını korumaya ve kemiklerin güçlenmesine de yardımcı olmasının yanı sıra bağışıklığı güçlendiriyor. Düzenli olarak tüketildiğinde metabolizmanın hızlanmasına ve sindirimin kolay hale gelmesine de katkı sağlıyor. Tüm bu özellikleri yoğurdu uzun süre tok tutan ve kilo vermeyi çok daha kolay hale getiren önemli bir yiyeceğe dönüştürüyor. Kaynak: Sözcü