İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya

Evde bulunan bazı eşyalar, kalınlıkları veya yapıldığı malzeme nedeniyle internet kalitesine zarar verebiliyor

04 Mayıs 2024 15:00

111

İNTERNET BAĞLANTISINI ZAYIFLATAN 10 EŞYA

211

Bazı nesneler ev içerisinde yerleştirildikleri konuma göre internet bağlantı kalitesini etkileyebiliyor. Bu nesneler, yapıldığı malzeme ve modeme olan yakınlığı gibi nedenlerden bağlantıyı zayıflatabiliyor.

311

Aynalar | Aynalar, cam üzerine kaplanan metal bir tabakadan oluşmaktadır. Bu metal tabaka nedeniyle internet sinyalleri bu yüzeyden yansıyarak farklı bir yöne iletilmesine sebep olabilir. Bu yüzden modemin çevresinde ayna gibi yansıtıcı yüzeyli nesnelere bulundurmamak gerekiyor.

411

Su ve akvaryum | Suyun içerisinde bulunan moleküller, radyo dalgalarını emme özelliğine sahiptir. Bu durum suyun içinden geçmeye çalışan internet sinyallerini yavaşlatarak kalite düşüklüğüne neden olabilir. Sinyallerin istenmeyen bir yöne sapmasına da neden olabilen suyun çevresine modem koyulmamalıdır.

511

İnternet yönlendiricileri | Komşular, çevredeki kafeler, işletmeler gibi farklı konumlarda bulunan internet yönlendiricileri farklı internet sinyalleri ile çakışarak sinyal zayıflığına neden olabiliyor. Bu duruma engel olmak için ise modemin bulunduğu kanalı en az yoğunluktaki kanala almak veya çift ya da üç bantlı bir modem tercih edilebilir.

611

Beton ve tuğla | Duvar yapımında kullanılan malzemeler internet sinyallerini etkileyebilmektedir. Sinyaller üzerindeki etkisi, malzemenin türüne ve kalınlığına göre farklılık gösterebilir. Özellikle beton ve tuğladan yapılan duvarların internet kalitesi üzerinde etkileri olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle internet vericisini bir duvarın önüne koymak yerine arkası daha ince bir yapıda olan bir konumda bulundurmak internet kalitesi anlamında daha mantıklı bir tercih.

711

Kitaplık ve ahşap mobilyalar | Belirli mobilya yapım malzemeleri de internet kalitesini etkileyebilmekte. Kitaplar, ahşap mobilyalar, ahşaptan yapılan nesneler bağlantı kalitesini düşürebiliyor. Daha az bu malzemelerden yapılmış mobilya ve nesneye sahip olmak internet kalitesini yükseltebilir.

811

2,4 Ghz bandında çalışan cihazlar | Kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar, bluetooth cihazları ve IoT cihazları kapsayan bu kategorideki cihazlar internet sağlayıcısının verdiği sinyalleri etkileyerek kalite düşüklüğüne neden olabiliyor.

911

Pencereler | Büyük bir ayna gibi işlev görebilen pencere camları, internet sinyallerini yansıtma konusunda da etki edebiliyor. Düşük emisyonlu pencerlerde daha fazla görülen bu durum, pencerenin içerisinde bulunan ince metalik katman nedeniyle karşımıza çıkyor.

1011

Metal | Sinyali absorbe ederek bozma özelliği bulunan metal, ev içerisinde; kapı, duvarlar, aksesuralar, mutfak aletleri vb. noktalarda karşımıza çıkıyor. Bağlantı kurmaya çalışan cihaz ile internet sağlayıcısı arasında ne kadar fazla metal bulunuyor ise sinyal o kadar zarar görüyor ve kalitesi bozuluyor.

1111

Televizyonlar | Televizyonlar, içlerinde bulunan ekranları nedeniyle adeta bir ayna biri sinyalleri yansıtır. Ayrıca; televizyon, monitör, bilgisayar ekranı gibi her ekran arka kısımlarında bir iskelet olması için bir parça metal plaka bulundurur. Bu nedenle, bağlantı kurulmaya çalışılan cihaz ile verici arasında ekran bulunmaması önemlidir.