İlişkilerde 2 yeni terim: Zombieing ve submarining nedir?

Dijital çağ, etkilediği birçok şeyin yanı sıra ilişkileri tanımlama biçimlerini de değiştiriyor. İlişkilerde adı konmayan bir çok davranış, artık yeni bir terim ile adlandırılıyor. Bu terimler arasında son günlerde en çok konuşulanları ise zombieing ve submarining... Peki zombieing ve submarining nedir?

18 Mayıs 2024 14:10

17

İlişkilerde 2 yeni terim: Zombieing ve submarining nedir?

27

SUBMARINING NEDİR? Artık ilişkileri tarif etmek bu kadar basit değil. Hepimizin aşina olduğu ghosting, lovebombing gibi ilişki terimlerine yenileri de eklendi. Artık ikili ilişkilerde yaşadığımız durumları tanımlarken "zombieing" ve "submarining" gibi ifadeler kullanılıyor. Peki bunlar ne anlama geliyor?

37

Submarining kelimesini dilimize çevirdiğimizde birini "denizaltılamak" gibi bir anlama çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere submarining, görüştüğünüz birinin iz bırakmadan ortadan kaybolmasını ifade ediyor. Bu kişi sonradan yine hiçbir sinyal vermeden kaybolduğu gibi hayatınıza geri dönüyorsa siz de "submarining" yaşıyor olabilirsiniz.

47

Flört ve ilişki koçu Jonathan Bennett, submarining konusunda “Size bunu uygulayan kişiler ya ortadan kaybolmanın nedenlerini gizlemek istiyor ya da bunu geçiştirmek istiyor" diyor. Bennett, ''"Çoğu durumda bu kişiler başka biriyle çıkıyor veya vakit geçiriyor ama başarısız oluyorlar ve kayboldukları gibi yeniden su yüzeyine çıkıyorlar” diyerek ekliyor.

57

YETKİ SAHİBİ OLMA GÜDÜSÜ: Submarining davranışının, yetki sahibi olma güdüsü ve narsisizm tarafından yönlendiriliyor gibi göründüğünü söyleyen Bennett, "Size bunu yaşatan insanlar, sanki hiçbir şey olmamış gibi ve hiçbir sonuçla karşılaşmadan anında hayatınıza geri dönebileceklerini varsayıyorlar. Bu sonuçta aşağılayıcıdır çünkü başka seçeneğiniz olmadığını ve onlardan haber aldığına minnettar olmanız gerektiğini ima eder” şeklinde açıklıyor.

67

ZOMBIEING NEDİR? Zombiening davranışı da hayatınızdaki kişinin birden ortadan kaybolup aylar sonra yokluğunu haklı çıkaran bazı bahanelerle geri dönmesi olarak tanımlanıyor. Bu kişi terimdeki gibi "ölü"den geri döner ve yok oluşunu haklı çıkaracak şeyler sıralar.

77

İki davranışın farklılığından biri de submarining davranışında ‘’zombiening’’teki gibi açıklama yapmak yerine kişi yeniden “yüzeye” çıktıktan sonra, ortadan kaybolmalarıyla ilgili hiçbir açıklama sunmazlar. Yoklukları hakkında herhangi bir açıklama ve özür dilemezler. Sadece kayboldukları gibi bir anda geri dönerler. Kaynak: Bustle, Elite Daily, Georgia Voice