Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk meclis gündeminde: Cezaları artırılacak

“Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif, Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeriyor.

05 Mayıs 2024 20:00

16

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk meclis gündeminde: Cezaları artırılacak

26

AKP Grubu, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik öngören ve fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarında artışını da içeren “Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ni, TBMM başkanlığına sundu.

36

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in verdiği bilgiye göre, Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi yürütme ve yürürlük dahil 23 maddeden oluşuyor. Güler, "Bu teklifle fiyat artışı için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili 6 güne kadar iş yeri kapatma cezası geliyor" dedi.

46

Düzenleme ile fahiş fiyat artışı için öngörülen ceza tutarı 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar artırılacak. Stokçuluk için öngörülen ceza tutarı ise her bir aykırılık için 1 milyon TL'den 12 milyon TL'ye kadar yükseltilecek.

56

Ayrıca, bir takvim yılı içinde en az üç defa stokçuluk yaptığı tespit edilen ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler yedi güne kadar kapatma cezası ile karşılaşacak.

66

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk meclis gündeminde: Cezaları artırılacak