Dünya’nın dönüş hızı azalıyor: 1 gün ne zaman 25 saat olacak?

Dünya’nın dönüş hızı uzun süredir azalmaya devam ediyor. Son yıllarda yapılan gözlemler, Dünya’nın geçmiş dönemlere kıyasla daha yavaş döndüğünü ortaya koyuyor. Peki, bu durumun insan yaşamı üzerindeki etkisi ne olacak?

25 Nisan 2024 16:26

18

Dünya’nın dönüş hızı azalıyor: 1 gün ne zaman 25 saat olacak?

28

Son yıllarda yapılan gözlemler ve bilimsel araştırmalar, Dünya’nın dönüş gösteriyor. Peki, ama neden?

38

Bilim insanlarına göre Dünya’nın dönüş hızının değişmesine neden olabilecek birden fazla faktör var. Konuyla ilgili bilimsel araştırmalar devam ediyor. Ancak uzmanlar jeolojik olayların, iklim değişikliklerinin ve yer kabuğundaki hareketlerin Dünya’nın dönüş hızında değişikliklere neden olabileceği görüşünde birleşiyor.

48

Dünya’nın kendi ekseni etrafında bir tam dönüşünü tamamladığı süre, her gün saniyenin milyonda biri kadar değişiyor. Peki, bu durum yani Dünya’nın dönüş hızındaki azalma, uzun vadede ne gibi etkilere sebep olacak?

58

Uzmanlar, Dünya’nın dönüş hızındaki azalmanın uzun vadede günlerin uzamasına neden olacağını ifade ediyor.

68

Bu durum, insan yaşamında hissedilemeyecek denli küçük bir değişim. Bu nedenle Dünya’nın dönüş hızında meydana gelen azalma günlerin belirgin şekilde uzamasına etki edebilir mi sorusu da gündeme geliyor. Uzmanların bu soruya da evet yanıtını veriyor.

78

Bir gün ne zaman 25 saat olacak? Yapılan bilimsel çalışmalara göre Dünya’nın dönüş hızının bir günün 25 saat olmasını gerektirecek kadar düşmesi için 140 milyon yıl geçmesi gerekiyor.

88

Kaynak: https://anlatilaninotesi.com.tr/20240425/dunyanin-donus-hizi-azaliyor-1-gun-ne-zaman-25-saat-olacak-1083132451.html