Araştırma | Türkiye, tatilde fiyat avantajını kaybetti: İtalya ve İspanya'da tatil yapmak daha uygun fiyatlı

İngiltere’de yapılan araştırmada İtalya ve İspanya gibi tatil bölgelerinde artık Türkiye’den daha ucuz tatil yapılabildiği ve Türkiye’nin fiyat avantajlı kaybettiği kaydedildi.

02 Mayıs 2024 12:15

16

Araştırma: Türkiye, tatilde fiyat avantajını kaybetti: İtalya ve İspanya gibi ülkelerde daha ucuz tatil fırsatı

26

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre düne kadar daha pahalı destinasyonlar olarak bilinen İtalya ve İspanya gibi turizm bölgelerinde artık Türkiye’ye göre daha ucuz tatil yapılabiliyor. Araştırma genellikle pahalı olarak kabul edilen İspanya’nın Costa Brava ve İtalya’nın Amalfi Sahili’nde Bulgaristan ve Türkiye’ye nazaran daha ucuz paket fiyatları bulunabileceğini ortaya koydu.

36

Türkiye uygun tatil listesinde yok: Ürün ve hizmetleri test ederek tüketici tercihlerini destekleme amaçlı bir uygulama olan Which? taraf ından yaz tatillerinin maliyeti üzerine yapılan araştırmada dikkat çeken sonuçlar ortaya konuldu. 15 ülkede yaklaşık 4,500 tur paketi arasında bu yaz için en uygun fiyatlı ay başında uçuşlar ve transferler dahil bir haftalık konaklama için en ucuz yerin kişi başı ortalama maliyetin 847 Sterlin ile Yunan adası Kalimnos olduğu görüldü.

46

Pahalı bölgelerde daha ucuz paket bulunabiliyor: Araştırmaya göre genellikle pahalı olarak kabul edilen İspanya’nın Costa Brava ve İtalya’nın Amalfi Sahili’nde Bulgaristan ve Türkiye gibi geleneksel olarak iyi fiyatlı destinasyonlara nazaran daha ucuz paket fiyatları bulunabiliyor. Uzmanlar Amalfi Sahili’nin uygun fiyatlı bir tatil algısı yaratmasa da bölgedeki çok çeşitli konaklama ve indirim seçenekleri sayesinde uygun fiyatlı konaklama imkânı bulma şansının yüksek olduğunu, bölgeye çok sayıda uygun fiyatlı uçuşun olduğunu belirtiyor.

56

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un açıkladığı verilere göre 2024 yılı ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 16,7 artarak 9 milyon 68 bin, turizm geliri ise yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu. Ersoy turizm gelirinin bugüne kadar ilk çeyrekte kaydedilen en yüksek rakam olduğunu belirtti. Türkiye’nin yıl sonu için ise 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir hedefi bulunuyor.

66

Kaynak: https://10haber.net/ekonomi/turkiye-turizmde-fiyat-avantajini-kaybetti-415778/#:~:text=Bir%20zamanlar%C4%B1n%20'her%20%C5%9Fey%20dahil,den%20daha%20ucuz%20tatil%20yap%C4%B1labiliyor