90'ların ünlü filmlerinde başrolde olan aktörlerin günümüzdeki görünümleri

90'ların en popüler filmlerinin başrollerinin şimdiki hâlleri derlendi. Bazı ünlü yüzlerin büyük ölçüde değişimi görülürken, bazılarının ise hiç yaşlanmamış olduğu görülüyor. İşte o ünlü isimler:

05 Temmuz 2022 08:00

145

90'ların ünlü filmlerinde başrolde olan aktörlerin günümüzdeki görünümleri | Patricia Velasquez - Venezüellalı aktris ve model Patricia Velásquez, Mumya'daki görünümünden 20 yıl sonra bu şekilde. 90'lar boyunca Velásquez, Chanel ve Chloe gibi tasarımcılar için podyumlarda yer aldı.

245

Melisa Joan Hart - 90'ların sonlarında filme geçiş yapan, hit Nickelodeon serisi Sabrina the Teenage Witch'de ikonik başlık rolünü oynadı. Hart, esas olarak Can't Hardly Wait ve Drive Me Crazy gibi neşeli romantik komedilerde rol aldı. 20 yıl sonra sayısız Lifetime ve Hallmark orijinal filmlerinde önemli roller üstlenerek ekranlarımıza geri döndü.

345

Denise Richards - Starship Troopers'da başrol oynayarak beyaz perdede ilk kez yer almasından bu yana 24 yıl geçti. Bu onun Hollywood şöhreti, ödül adaylıkları ve eleştirel beğeni toplama biletiydi. 2019'da Real Housewives of Beverly Hills'in kadrosuna katılarak realite TV'ye geçiş yaptı. 50 yaşında hâlâ Hollywood'da çalışıyor.

445

Amanda Plummer - Tony Ödülü sahibi Amanda Plummer, 1994 yılında tüm zamanların en ünlü kült filmlerinden biri olan Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman'ında rol alarak ün kazandı. Plummer'ın kariyeri giderek güçlendi ve Pulp Fiction'da oynadıktan 27 yıl sonra hala Tinseltown'da aktif. 2020'de Ryan Murphy'nin Netflix dizisi Ratched'da rol aldı.

545

Til Schweiger - 1997'de Knockin' on Heaven's Door'da yapımcı ve yönetmen olarak ilk çıkışını yaptı. Aynı zamanda cesur suç dramasında da rol alarak eleştirel beğeni ve büyük gişe rakamları elde etti. Schweiger, kendi prodüksiyon şirketine sahip olarak ve Soysuzlar Çetesi, Lara Croft: Tomb Raider ve Atomic Blonde gibi filmlerde rol alarak anavatanı Almanya'da meşhur oldu. Şimdi İspanya'da yaşıyor ve hâlen film ve televizyonda oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılık yapıyor.

645

Jan Josef Liefers - Alman aktör Jan Josef Liefers, 90'ların hit Knockin' On Heaven's Door filminde Til Schweiger ile birlikte rol aldı. Çıkış yaptığı rolün üzerinden 24 yıl geçti, ama şimdi Hollywood'dan uzaklaştı ve esas olarak kendi memleketi Almanya'da faaliyet gösteriyor. Hâlen suç dizisi Tatort'ta Profesör Dr. Karl Friedrich Boerne olarak rol alıyor. Şimdi 56 yaşında olan Liefers, hayranlarını yaklaşan projeler hakkında bilgilendirmek için sık sık İnstagram'da paylaşımda bulunuyor. Aynı zamanda hevesli bir bisikletçi.

745

Keanu Reeves - Eğlence kariyeri 80'lerde başladı, ancak çığır açan rolü 1999'da The Matrix'teydi. Neo'nun alametifarikası olan trençkot ve güneş gözlüklerini takalı 22 yıl oldu ve Hollywood kariyeri o zamandan beri gelişmeye devam ediyor.

845

Julia Stiles - Stiles, Heath Ledger'ın Shakespeare'den ilham alan romcom 10 Things I Hate About You'daki aşk ilgisini oynadı. The Taming of the Shrew'un bu modern yorumu 1999'da gösterime girdi ve dünya çapında çok sayıda genç kız, Stiles'ın feminist ikon Kat Stratford tasvirine takıntılı hâle geldi. Şu anda Riviera adlı drama dizisinde başrol oynuyor.

945

Larisa Oleynik - Senden Nefret Ettiğim 10 Şey'de Julia Stiles ile birlikte rol aldı. Joseph Gordon-Levitt'in sevgisinin de nesnesi olan daha popüler kardeş Bianca'yı canlandırdı. Oleynik 90'larda genç bir idoldü ve büyük çıkışından 22 yıl sonra hâlâ şov dünyasında aktif. Film çalışmalarından uzaklaşırken, şimdi Netflix dizisi The Healing Powers of Dude'da yer aldığı biliniyor.

1045

Edward Furlong - 43 yaşındaki aktör Edward Furlong, 1990'larda her yerdeydi. Sadece Terminator 2: Judgment Day'de Arnie ile birlikte rol almakla kalmadı, aynı zamanda A Home of Our Own, Before and After ve American History X gibi ünlü filmlerde de yer aldı. John Connor olarak göründükten yaklaşık 30 yıl sonra, filmini yeniden canlandırdı. devam filmi Terminator: Dark Fate'deki rolü. Bugün, Furlong hâlâ ara sıra hareket ediyor. Hayranlarla bağlantı kurmak için sık sık Instagram'ı kullanıyor ve kongrelerde görünmek için seyahat ediyor.

1145

Billy Zane - Amerikalı aktör Billy Zane, belki de en çok Kate Winslet'in tatlı milyoner nişanlısı Caledon Hockley'i romantik drama Titanic'te (1997) oynamasıyla tanınır. Filmin galasından 24 yıl sonra Zane oldukça farklı görünüyor. Son birkaç yılda, ağırlıklı olarak çeşitli televizyon programlarında ve doğrudan TV filmlerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Çeşitli viral videolarda ve Ben Stiller'ın hit Zoolander filmlerinde küçük rollerde yer aldı.

1245

Laura Linney - Sahne ve sinema yıldızı Laura Linney, Altın Küre'den Emmy'ye kadar birçok ödülün sahibidir. The Truman Show'daki rolü onu ana akım üne kavuşturana kadar, 1990'lar boyunca öncelikle bir tiyatro oyuncusu olarak biliniyordu. Jim Carrey'nin sahte eşi Meryl Burbank'ı canlandırarak izleyicileri korkuttuktan 23 yıl sonra Linney, zamanını film setleri ve Broadway arasında bölüyor. Oyundaki rolü My Name Is Lucy Barton (2020), çeşitli ödül adaylıkları kazandı.

1345

Robin Wright - 1994 yılında ikonik drama Forrest Gump'ta Tom Hanks ile birlikte oynadığı zaman ün kazandı. Filmin prömiyerinin üzerinden 27 yıl geçti ve Wright Hollywood'da gelişmeye devam etti. Bugün, House of Cards'taki (2016) rolüyle bölüm başına 420.000 dolar kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek ücretli aktrislerden biri.

1445

Thora Birch - Hocus Pocus (1993) gibi filmlerde ilk kez bir çocuk yıldız olarak göründüğünden beri Hollywood'da kendine bir isim yaptı. 1999'da American Beauty'de oynadığı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında BAFTA adaylığı kazandığında şöhreti bir sonraki seviyeye yükseldi.

1545

Alicia Silverstone - Cher Horowitz, 90'lar ve sonrasında genç kızların kahramanıydı. Gençlik komedisi Clueless'ın ana karakteri Cher, aşk hayatıyla mücadele ederken sınıf arkadaşı Tai Fraser'ı baştan yaratmayı hedef edindi. Horowitz, Alicia Silverstone tarafından canlandırıldı ve bu rol ona Columbia Pictures ile multi-milyon dolarlık bir anlaşma kazandırdı.

1645

Tommy Lee Jones - Akademi Ödülü adayı Tommy Lee Jones, The Fugitive, No Country for Old Men ve JFK gibi birçok saygın oyunda rol aldı. Efsanevi tarihi şahsiyetleri, entelektüel iş insanlarını ve korkulan ordu generallerini canlandırdı, ama belki de en ikonik rolü Men in Black serisindeki Ajan K'dır.

1745

Juliette Lewis - Sahneye çıkalı çeyrek asır oldu ve genellikle karanlık temalı filmlerde sinirli, sıra dışı karakterleri oynuyor. Dusk Till Dawn'dan bir istisna değildir. 1996 tarihli aksiyon korku filmi, Quentin Tarantino'dan başkası tarafından yazılan bir filmde Robert Rodriguez tarafından yönetildiği için Lewis'i popüler kıldı.

1845

Laura San Giacomo Romantik komedi Pretty Woman, 1990'da vizyona girdiğinde dünya çapında bir başarı elde etmişti. Julia Roberts ve Richard Gere'in şimdi nasıl göründüğünü herkes biliyor olsa da, başrolü pek bilinmiyor. Laura San Giacomo, Roberts'ın en iyi arkadaşı ve sırdaşı Kit De Luca'yı canlandırdı. BAFTA ve iki Altın Küre Ödülü adayı, o zamandan beri Saving Grace (2007–2010) adlı dramada rol aldı ve 2016'dan 2019'a kadar CBS draması NCIS'te Dr. Grace Confalone olarak yer aldı.

1945

Bonnie Hunt - Amerikalı aktris Hunt, 1995 yapımı aile fantezisi filmi Jumanji'de komedi efsanesi Robin Williams'la birlikte ünlü bir şekilde rol aldı. 2008'den 2009'a kadar kendi talk show'u olan The Bonnie Hunt Show'a ev sahipliği yaparak eyaletlerde büyük bir ünlü oldu. Hunt'ın Jumanji'de görünmesinden bu yana 26 yıl geçti. Şu an çoğunlukla seslendirme yapıyor ve A Bug's Life ve Cars gibi Disney filmlerinde sesiyle yer aldı.

2045

Mara Wilson - Çocuk yıldız Mara Wilson, 1990'larda Matilda Wormwood rolüyle izleyiciler tarafından sevildi. Roald Dahl'ın klasik çocuk kitabının uyarlaması gişe rekorları kırmıştı, ancak Wilson Hollywood'da kariyer yapmak istemiyordu. 2000 yılında yazmaya odaklanmak için oyunculuktan emekli oldu, daha sonra 2012'de ekranlara geri döndü. Ayrıca Twitter'da binlerce takipçisi ve Nostalji Eleştirmenleri adlı web dizisinde rol alan bir internet ünlüsüdür.

2145

Claire Danes - Baz Luhrmann'ın Bard'ın klasik oyunu Romeo + Juliet'in çığır açan 1996 uyarlamasında rol aldı. Film, 25 yıl önce henüz 16 yaşındayken prömiyer yaptı.

2245

Tim Roth - The Hateful Eight, Reservoir Dogs ve Four Rooms'ta rol oynadı, ancak belki de en çok Pulp Fiction'da oynamasıyla tanınıyor. 27 yıl sonra hâlâ Hollywood'da aktif ve yaklaşmakta olan Disney+ dizisi She-Hulk'ta rol almaya hazırlanıyor.

2345

Laura Dern - 1980'lerde Mask with Jim Carrey (1985) ve David Lynch'in Blue Velvet (1986) filmlerindeki rolleri sayesinde ün kazandı. Ancak uluslararası alanda 1993'te Steven Spielberg'in Jurassic Park'ında Ellie Satler rolüyle oynayarak tanındı.

2445

Ewen Bremner - Kariyeri, Danny Boyle'un cesur draması Trainspotting'de görünmek için imza attığında değişti. İskoç yazar Irvine Welsh'in tartışmalı kitabının uyarlaması olan film, dünya çapında bir başarı elde etti. Bremner o zamandan beri DC'nin Wonder Woman (2017) ve Pearl Harbor (2001) gibi Hollywood filmlerinde rol aldı. Orijinal filmden 21 yıl sonra 2017'de devam filmi T2 Trainspotting'de Spud rolünü tekrarladı.

2545

Kelly Macdonald - Tıpkı Ewen Bremner gibi, Kelly Macdonald'ın hayatı 1996'da Trainspotting'de göründüğünde değişti. Glasgow'da barmen olarak çalışırken, açık seçme seçmelerinin reklamını yapan bir broşür gördü. İlk filminde rolünü aldı ve gerisi geldi. 25 yıl sonra, Macdonald hâlâ film ve televizyonda saygın bir aktris. 2010'dan 2014'e kadar HBO'nun Boardwalk Empire'ında rol alıyordu ve hatta Harry Potter filmlerinde rol aldı.

2645

Matt Damon - Gençliğinde tiyatro oyunlarında rol aldı ama Good Will Hunting onun büyük çıkış noktası oldu. 24 yıl önce vizyona giren bu, Damon'ın ilk yazımı ve oyunculuk deneyimiydi. Filmi en iyi arkadaşı Ben Affleck ile birlikte yazdı ve çifti ana akım başarıya fırlattı. Damon şimdi en çok hasılat yapan aktörlerden biri.

2745

Ben Affleck - Bugün Bruce Wayne veya Batman olarak biliniyor, ancak Ben Affleck Good Will Hunting'de Chuckie Sullivan olarak ün kazandı. Affleck'in birlikte yazdığı ve oynadığı film, kariyerinde bir dönüm noktası oldu.

2845

Winona Ryder Stranger Things'de Will Byers'ın annesi olmadan önce Winona Ryder, 90'ların "o kızı"ydı. İlk çıkışını 1986'da Lucas'ta Corey Haim ile birlikte yaptı, ancak Ryder ürkütücü kralı Tim Burton ile işbirliği yapana kadar büyük bir başarı elde etmedi. Beetlejuice'de (1988) Lydia Deetz'i canlandırdı ve Edward Scissorhands'ta (1990) Kim rolüyle izleyicileri büyüledi. Edward Scissorhands'ın piyasaya sürülmesinden bu yana 31 yıl geçti ve Ryder neredeyse hiç değişmedi.

2945

Phoebe Cates - Bir model, dansçı ve aktris, 1980'ler ve 1990'lar boyunca en sevilen yıldızlardan biriydi. Onu Fast Times at Ridgemont High ve Gremlins gibi filmlerden tanıyabilirsiniz, ancak 30 yıl önceki Drop Dead Fred'deki rolü tüm dünyadaki izleyicilerin hayal gücünü ele geçirdi. Cates, sadece üç yıl sonra oyunculuktan emekli oldu ve çocukları Owen ve Greta'yı ilgi odağının dışında büyütmeyi seçti.

3045

Lindsay Lohan - 90'ların hit filmi The Parent Trap'te bir çift ikiz oynadı. Rol, Lohan'ı 12 yaşındayken herkesin bildiği bir isim yaptı. O zamandan beri, Freaky Friday ve kült komedi Mean Girls'de oynadığı bir kariyere sahip. Lohan, Yunanistan'ın Mykonos kentinde bir plaj kulübü açmak için iş imparatorluğunu genişletirken onu takip eden kendi realite şovu Lindsay Lohan's Beach Club'a sahip.

3145

Skeet Ulrich - 1990'larda Scream'deki Billy Loomis ve The Craft'taki Chris Hooker gibi farklı rollerle başladı. Yıllar boyunca oyunculuk işlerine devam etmesine rağmen, rollerin çoğu kısa sürdü. Ancak 2017'de The CW's Riverdale'de Forsythe Pendleton Jones II - namı diğer FP Jones - olarak rol almaya başladı. Şubat 2020'de 51 yaşındaki oyuncu, beşinci sezonu öncesinde diziden ayrılacağını ve dördüncü sezonu son sezonu yapacağını duyurdu.

3245

Bug Hall - 90'larda büyüyen herkes, Bug Hall'ı 1994'teki The Little Rascals'daki sevimli Alfalfa Switzer ve The Stupids'deki Buster Stupid olarak kesinlikle tanır. Brandon Hall'da doğan Bug, 90'lar boyunca birçok önemli role sahipti. Safety Patrol'da Scout Bozaell olarak başrolü oynamakla kalmadı, aynı zamanda Disney'in Honey, We Shrunk Ourselves filminde de rol aldı. O zamandan beri Hall, Charmed, CSI: Crime Scene Investigation, Criminal Minds ve daha pek çok dizide TV konuk olarak yer aldı.

3345

Christina Ricci - Alışılmadık karakterleri oynamasıyla tanınan aktris Christina Ricci, 1990'ların Deniz Kızları'nda henüz 10 yaşındayken sinemaya adım attı. Yine de, The Addams Ailesi'ndeki Çarşamba Addams'ı canlandırması, şöhret kazanmasına yardımcı oldu. Bu rol ile Casper ve Şimdi ve Sonra'daki sonraki görünümleri arasında, Ricci bir genç ikonu haline geldi. Şimdi 41 yaşında olan Ricci, yıllar boyunca hem televizyon, hem de film rolleriyle meşgul oldu. 2020'de Kanada-Amerika-Hint biyografik drama filmi Percy'de Christopher Walken ve Zach Braff ile birlikte oynadı.

3445

Andrew Keegan - İlk olarak 1994 yapımı Camp Nowhere filmindeki Zack Dell rolüyle tanındı. Ama 90'ların çoğu çocuğu onu Senden Nefret Ettiğim 10 Şey'deki kötü çocuk Joey Donner olarak hatırlıyor. Keegan ayrıca Moesha, Party of Five ve 7th Heaven gibi çeşitli televizyon programlarında yer aldı. Keegan yıllar boyunca oyunculuk yapmaya devam etmesine rağmen, bir süre başka girişimlerle de meşgul oldu.

3545

Marla Sokoloff - 90'lar boyunca "kötü bir kız" olarak rol alan Marla Sokoloff, Bebek Bakıcısı Kulübü gibi filmlerde rol aldı. Bu, 12 yaşında ilk oyunculuk işi oldu. Bunun dışında, Sokoloff 90'lar ve 2000'lerin başında True Crime, Dude, Where's My Car?, Sugar & Spice, and Whatever it Takes. In recent years, she even reprised the role of Gia for Full House's sequel, Fuller House’ta yer aldı.

3645

Erik von Detten - Bir başka 90'lı yılların kalp atışı olan Erik von Detten, Escape to Witch Mountain, Toy Story, Brink! ve Leave it to Beaver gibi filmlerde rol alarak ün kazandı. 2000'lerin başında, Erik bir hane adı haline geldi ve sadece daha fazla oyunculuk işi bulmaya devam etti. Anne Hathaway ve Mandy Moore ile birlikte oynadığı The Princess Diaries'den Josh Bryant olarak hatırlandı. Erik, bu filmin yayınlanmasından sonra oyunculuk yapmaya devam etmesine rağmen, o zamandan beri spot ışıklarından uzaklaştı.

3745

Stacey Dash - 1995'te Clueless filminde Cher Horowitz'in (Alicia Silverstone) en iyi arkadaşı ve kanat kadını olan Dionne Marie Davenport'u canlandırması ile tanınan Stacey Dash, Amerikalı aktris ve eski talk-show sunucusudur. Büyük aradan sonra Dash, Dionne'u Clueless TV yan ürününde canlandırmaya devam etti. O zamandan beri başka oyunculuk gösterileri yapmış olmasına rağmen, son yıllarda 54 yaşındaki tartışmalı ve politik görüşleri ile manşetlere taşındı ve daha fazla dikkat çekti.

3845

Macaulay Culkin - 90'ların en başarılı çocuk oyuncularlarından olarak kabul edilen Macaulay Culkin, Evde Tek Başına serisinde Kevin McCallister rolüyle ön plana çıktı. Bugün, hicivli bir pop kültürü web yayıncısı ve CEO'su ve Bunny Ears adlı bir yayınlıyor.

3945

Gaby Hoffmann - New York'ta doğup büyüyen aktris Gaby Hoffmann, başlangıçta Sleepless in Seattle, Now and Then, Volcano, All I Wanna Do ve 200 Cigarettes gibi filmlerle çocuk oyuncu olarak başarıyı yakaladı. Ancak 2001 civarında, çalışmalarını tamamlamak için geçici olarak oyunculuğu bıraktı. Daha sonra, 2007'de sinema oyunculuğuna kademeli olarak geri dönmeden önce bir tiyatro kariyerine odaklandı. "Yeniden diriliş" olarak tanımlanan Hoffmann, Michael Cera ile Crystal Fairy & the Magical Cactus, Wild ile Reese ile rolleri nedeniyle eleştirel beğeni topladı.

4045

Robin Tunney - Illinois doğumlu aktris Robin Tunney, şimdi The Mentalist'teki Teresa Lisbon ve Prison Break'teki Veronica Donovan rolleriyle tanınıyor olabilir. Ancak bundan önce, Tunney ilk filmini 1992 komedisi Encino Man'de yaptı. 90'lar boyunca, Empire Records (1995) ve The Craft (1996) gibi kült filmlerde başrol oynayarak ön plana çıktı. O zamandan beri, Tunney'nin kariyeri büyümeye devam etti. 2020 yılında psikolojik drama filmi Horse Girl'de Agatha Kaine'i canlandırdı.

4145

Sprouse İkizler - Baba-oğul komedisi Big Daddy, 1999'un en çok hasılat yapan yedinci filmi oldu. Film, olgunluğunu eski bir kız arkadaşına kanıtlamak için beş yaşındaki bir çocuğu evlat edinen çocuksu bir adam olan Sonny Koufax'ı (Adam Sandler) anlatıyor. Söz konusu çocuğu ikizler Dylan ve Cole Sprouse canlandırdı.

4245

Reese Witherspoon - Güneyli belle Reese Witherspoon, genç romantik drama Cruel Intentions'da oynadıktan sonra 1999'da ün kazandı. Daha sonra, Legally Blonde filminde avukat Elle Woods'un efsanevi rolünü üstlenerek elini komediye çevirmeye devam etti. Witherspoon, yapımcılığa geçerek, Hulu, Apple TV ve Amazon için çeşitli kitap uyarlamaları üzerinde çalışarak kariyer konusunda cesur bir hamle daha yaptı.

4345

Ryan Phillipe - Cruel Intentions'da (1999) Reese Witherspoon'la birlikte oynadıktan sonra ün kazandı. Cruel Intentions'ın üzerinden 22 yıl geçti ve o neredeyse hiç değişmedi. Phillipe o zamandan beri gerilim dizisi Shooter, neo-Batı suç draması The Way of the Gun ve Oscar adayı kara komedi Gosford Park'ta rol aldı.

4445

Jason Biggs - American Pie franchise, 1990'ların sonlarında bütün bir genç nesli temsil ediyordu. O zamandan beri Orange Is the New Black'de diğer kredilerin yanı sıra rol aldı, ancak her zaman American Pie ile ilişkilendirilecek.

4545

Brendi Norwood - Müzisyen, oyuncu ve yapımcı Brandy Norwood, 90'ların en büyük yıldızlarından biriydi. 1993 yılında dünya çapında 6 milyon rekor satan ilk albümünün yayınlanmasından sonra öne çıktı. Daha sonra sitcom Moesha'da başrol oynadı ve bu da Rodgers ve Hammerstein masalının 1997 televizyon versiyonunda Cinderella olarak yer aldı.