TARİH

15 Haziran 2025

Fotokopi yemekler

3D yazıcıları yakın bir gelecekte gıda sektörünü alt üst edecekler. Bu yazıyı yazarken biraz hayal kurdum! Bu baskı makineleri acaba çiğ köfte, içli köfte, su böreği, mantı, pastırma, tandır, incik, pide, hamsili pilav üretebilecekler mi?

Devamını Oku

TARİH

08 Haziran 2025

Buz sevmeyen viski

Malt viskiyle Teoman’ın, Levent’teki pubında tanıştım. Oradaki tadım seanslarında malt viski içmenin inceliklerini öğrendim. Tadının, renginin ve kokunun nüanslarının nasıl olması gerektiğini kavradım. Bu çok özel viskiyi tanıdıkça bir malt tutkunu oldum

Devamını Oku

TARİH

01 Haziran 2025

Menemen mi zor, anayasa mı?

Özgür Özel'in “Erdoğan’la değil anayasa, menemen bile yapmam” sözü topu bizim sahaya düşürdü ve bu hafta menemen pişireceğiz!

Devamını Oku

TARİH

25 Mayıs 2025

Güne “kıyak” başlamak

"Sabahçı" modasının öncüleri, kararında içilecek bir iki kadeh sabah içkisinin güne neşe kattığını, insanı canlandırdığını, daha enerjik yaptığını iddia ediyorlar. Öte yandan tıp çevreleri, sabah içkisinin alkolizm belasını körükleyeceğini belirtiyorlar.

Devamını Oku

TARİH

18 Mayıs 2025

Yeşil karıncalı fil dışkısı

Bizim gibi “Üçüncü Dünya” ülkelerinde yaşayan insanlar, günü kurtarmak üstüne kafa yorduklarından, aç karınlarının gurultusunu bastırma telaşından, fütürist düşünceler geliştirmeye fırsat bulamazlar. Ama yine de soralım: Gelecekte insanlar nasıl beslenecek?

Devamını Oku

TARİH

11 Mayıs 2025

Kendimle röportaj (2): Damağımızı geliştirmek mümkün mü, mutfakla aram nasıl?

Geçtiğimiz hafta bana sıklıkla sorulan sorular arasından seçerek "kendimle röportaj" yapmıştım. Dünyanın sadece dert yükü olmadığını anlatmak için kendimle röportaj yapıp mutfağın yolunu göstermeye devam ediyorum

Devamını Oku

TARİH

04 Mayıs 2025

Kendimle röportaj

Bana en çok sorulan sorular arasından seçtim ve kendim sorup kendim yanıtlayacağım. Bu yazıda Bağdat'ı değil mutfağın yolunu bulacağız...

Devamını Oku

TARİH

27 Nisan 2025

Dananın kuyruğu, turpun büyüğü!

Siyasetteki “torbanın içindeki büyük turp” ifadesi dikkatimizi bu kök bitkiye çevirirken “dananın kuyruğu”nun ne zaman kopacağı da merak konusu oldu. Siz pöçük veya sığır kuyruğunu kopardıktan sonra onu afiyetle yiyin!

Devamını Oku

TARİH

20 Nisan 2025

Av etinin tadını bilmeyen mutfak

Birçok ülkede, avlanan kuşların temizlenmeden başlarından bir ipe asıldığı söylenir. Kuşlar bir süre sonra başları kopup yere düşerlermiş. İşte o zaman etin yumuşadığı, ızgaranın üstüne konma vaktinin geldiği anlaşılırmış

Devamını Oku

TARİH

13 Nisan 2025

Doğanın bahar müjdesi

Erguvan muhteşem güzelliğini öyle uzun uzun sergilemiyor. 15-20 gün sonra mavimsi pembe çiçekler yerini yeşil yapraklara bırakıyor. Haberiniz ola!

Devamını Oku

TARİH

06 Nisan 2025

Fare yoksa sofraya oturmam

Fındık fareleri Antik Roma sofralarının gözdeleriydi, ev sahibinin statüsünü belirlerdi. Pazar pazar midenizi bulandırmamak için, nasıl pişirildiği konusunda detay vermeyeceğim!

Devamını Oku

TARİH

30 Mart 2025

Et kokulu bayram rotası

Türkiye'nin dört bir yanı lezzetli rotalarla kaplıdır. Sizin yerinizde olsam, arada bir lezzetin peşine düşer, hem yemekleri hem de bu yemeklerin yapıldığı çevreyi keşfederim

Devamını Oku