TARİH
15 Haziran 2025
3D yazıcıları yakın bir gelecekte gıda sektörünü alt üst edecekler. Bu yazıyı yazarken biraz hayal kurdum! Bu baskı makineleri acaba çiğ köfte, içli köfte, su böreği, mantı, pastırma, tandır, incik, pide, hamsili pilav üretebilecekler mi?
Devamını OkuTARİH
08 Haziran 2025
Malt viskiyle Teoman’ın, Levent’teki pubında tanıştım. Oradaki tadım seanslarında malt viski içmenin inceliklerini öğrendim. Tadının, renginin ve kokunun nüanslarının nasıl olması gerektiğini kavradım. Bu çok özel viskiyi tanıdıkça bir malt tutkunu oldum
Devamını OkuTARİH
01 Haziran 2025
Özgür Özel'in “Erdoğan’la değil anayasa, menemen bile yapmam” sözü topu bizim sahaya düşürdü ve bu hafta menemen pişireceğiz!
Devamını OkuTARİH
25 Mayıs 2025
"Sabahçı" modasının öncüleri, kararında içilecek bir iki kadeh sabah içkisinin güne neşe kattığını, insanı canlandırdığını, daha enerjik yaptığını iddia ediyorlar. Öte yandan tıp çevreleri, sabah içkisinin alkolizm belasını körükleyeceğini belirtiyorlar.
Devamını OkuTARİH
18 Mayıs 2025
Bizim gibi “Üçüncü Dünya” ülkelerinde yaşayan insanlar, günü kurtarmak üstüne kafa yorduklarından, aç karınlarının gurultusunu bastırma telaşından, fütürist düşünceler geliştirmeye fırsat bulamazlar. Ama yine de soralım: Gelecekte insanlar nasıl beslenecek?
Devamını OkuTARİH
11 Mayıs 2025
Geçtiğimiz hafta bana sıklıkla sorulan sorular arasından seçerek "kendimle röportaj" yapmıştım. Dünyanın sadece dert yükü olmadığını anlatmak için kendimle röportaj yapıp mutfağın yolunu göstermeye devam ediyorum
Devamını OkuTARİH
04 Mayıs 2025
Bana en çok sorulan sorular arasından seçtim ve kendim sorup kendim yanıtlayacağım. Bu yazıda Bağdat'ı değil mutfağın yolunu bulacağız...
Devamını OkuTARİH
27 Nisan 2025
Siyasetteki “torbanın içindeki büyük turp” ifadesi dikkatimizi bu kök bitkiye çevirirken “dananın kuyruğu”nun ne zaman kopacağı da merak konusu oldu. Siz pöçük veya sığır kuyruğunu kopardıktan sonra onu afiyetle yiyin!
Devamını OkuTARİH
20 Nisan 2025
Birçok ülkede, avlanan kuşların temizlenmeden başlarından bir ipe asıldığı söylenir. Kuşlar bir süre sonra başları kopup yere düşerlermiş. İşte o zaman etin yumuşadığı, ızgaranın üstüne konma vaktinin geldiği anlaşılırmış
Devamını OkuTARİH
13 Nisan 2025
Erguvan muhteşem güzelliğini öyle uzun uzun sergilemiyor. 15-20 gün sonra mavimsi pembe çiçekler yerini yeşil yapraklara bırakıyor. Haberiniz ola!
Devamını OkuTARİH
06 Nisan 2025
Fındık fareleri Antik Roma sofralarının gözdeleriydi, ev sahibinin statüsünü belirlerdi. Pazar pazar midenizi bulandırmamak için, nasıl pişirildiği konusunda detay vermeyeceğim!
Devamını OkuTARİH
30 Mart 2025
Türkiye'nin dört bir yanı lezzetli rotalarla kaplıdır. Sizin yerinizde olsam, arada bir lezzetin peşine düşer, hem yemekleri hem de bu yemeklerin yapıldığı çevreyi keşfederim
Devamını OkuDaha Fazla