TARİH

18 Mart 2024

Seçim zamanında kendi seçimlerimiz

Seçimlerimizle ve seçim zamanlarında kaderimizi tayin hakkı vardır. Kaderimiz korunmalıdır! Kendi siyasal statümüzün seçiminde özgürlük herkesindir.

Devamını Oku

TARİH

11 Mart 2024

İliç altın madeni faciası

Facia; hukuken bir kaza ya da tesadüf olarak kabul edilemez. Zehirlenen topraklardan ve sulardan, yok olan hayatlardan, ölü canlardan faciayı yaratanlar sorumludurlar...

Devamını Oku

TARİH

04 Mart 2024

Teslim edilmeyen kitapların özgürlüğü

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunanların kendilerine gönderilen kitapların verilmemesi hangi yasal temele dayanmaktadır?

Devamını Oku

TARİH

26 Şubat 2024

Yargıçların ifade özgürlüğü ve AİHM

Yargının bağımsızlığının güvence altına alınabilmesi için yargıçların ifade özgürlüğü hakkı neden korunmalıdır?

Devamını Oku

TARİH

19 Şubat 2024

Kuşlar, topraklar ve kumlar

“Benim oğlumun önce hiçbir eşyası gelmemişti, sonradan bir çanta ve kazağı geldi, cepleri kum doluydu, ağlaya ağlaya yıkadım. İçinden çıkan bazı çakılları saklıyorum; bir çantası var hiç dokunmadım, her yanı kum…”

Devamını Oku

TARİH

12 Şubat 2024

Hamiyet; lan ben sana neyledim dünya?

"Oyunu bir kişi bile izlese olur, Işıl Kasapoğlu öyle söylüyor. Söylenen bir şey, sanatla ve tiyatroyla duyurulan bir şey çok kıymetlidir. Dinleyen bir kişi olmak, saygınlıktır."

Devamını Oku

TARİH

05 Şubat 2024

Anayasa Mahkemeleri'nin tehlikeli kararları

Otoriter rejimlerde “yargı bağımsızlığı anayasada güvence altına alınsa da alınmasa da hükümet yargıya müdahale etme eğiliminde olacaktır.”  Tıpkı Pakistan’da olduğu gibi…

Devamını Oku

TARİH

29 Ocak 2024

İnternet aydınlıktır, sansür karanlık...

İnternet ortamında yapılan yayınlardaki kanun değişiklikleri ve aslında asıl kanunun kendisi; adil yargılanma hakkına, hak arama özgürlüğüne, kanunilik ilkesine ifade ve basın özgürlüğüne aykırıdır. Demokratik hukuk düzeni ilkelerine aykırı düzenlemelerle ne demokrasi ne hukuk devleti kurulabilir!

Devamını Oku

TARİH

22 Ocak 2024

Faili meçhul siyasal kurşunlar ve mertlik

TBMM kürsüsünden o yıllarda söylenen “Devlet için kurşun atan da yiyen de şereflidir...” sözlerinin sahibi kimdir? Geçmişte 1993-1996 yıllarında Başbakan Tansu Çiller, Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Meral Akşener'di

Devamını Oku

TARİH

15 Ocak 2024

Anayasa madde 83 ve dokunulmazlık

16 Haziran 1994 tarihinde, Anayasa Mahkemesi ulusal bütünlüğü ve devletin toprak bütünlüğünü hedef aldığı gerekçesiyle DEP’in kapatılmasına karar vermiştir

Devamını Oku

TARİH

08 Ocak 2024

Yargıda şeffaflık ve derin görüş ayrılığı

Bu ne öfke, bu nasıl Türkçe, bu nasıl bir husumet diyorduk!… Neden acaba diye soruyorduk! Ama anlaşıldı, Anayasaya ve Anayasa Mahkemesi'ne kızgın bir Yargıtay varmış. Meğer Anayasa Mahkemesi ile derin uyuşmazlık Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurularda verdiği kararlarmış!  

Devamını Oku