21 Nisan 2021

İzin istiyorum

10 gün sonra silkinmiş, uyanmış olarak karşınızda olacağım

İzin yöneticiden istenir. Biliyorum. Ama Doğan Akın nasıl olsa bana kıyamaz. "Demek yorulmuş, demek bir süre kendiyle baş başa kalmak istiyor" der ve izin verir.

Ama aynı hoşgörüyü okurlardan bekleyemezsin. O yüzden izni sizlerden istiyorum.

İstanbul "Covid-19 kapanması"na girmeden tüydüm. Evet şimdilik göstermelik bir kapanma var, ama eninde sonunda tam kapanma olacak gibi. O günü beklemektense tüymek daha doğruydu.

Öyle yaptım. Marmara Adası'na kapağı attım. Tamam burası da soğuk, burada da üşünüyor. Ama hiç olmazsa penceremden beton duvar gibi yükselen bir apartmana değil, göz alabildiğine uzanan denize bakıyorum.

Üstelik yakın arkadaşım hırsız saksağan'ı da özlemiştim. Geldiğimi sezer sezmez, uçtu geldi çınarın dalına kondu.

Bahar henüz patlamadı. "Muştu böcekleri" uçuşuyor, mor salkımdan özsu emiyorlar. Yani baharı müjdeliyorlar. Tamam, bahar geldi. Ama henüz patlamadı. Çınar, asmalar, zeytinler, akasya, zerdali, acem borazanı, ceviz, bademler,hatta zakkumlar henüz mahmur.

Ben de mahmurum.

10 gün sonra silkinmiş, uyanmış olarak karşınızda olacağım.

Şimdi izninizle…

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Bitirilmeyen bir Tırmık ve bir kişisel not

Hiç günü kurtarmak için yazmadım. Bundan sonra da yazmam

Reis boşa koysa dolmaz, doluya koysa almaz

Reis'in derdi büyük. Eğer "Seçim zamanında yapılacak" sözünü ve iddiasını yalayıp yutmayacaksa Anayasa'yı değiştirmek zorunda. Anayasayı değiştirmeye ise Meclis'teki AKP ve MHP milletvekillerinin sayısı yetmiyor. O zaman geriye tek seçenek kalıyor. Erken seçim

Bir MHP’nin 2. Başbuğ’undan, bir benden

MHP Başbuğu partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu. Valla kampa katılan MHP yiğitleri ne düşündüler bilemem. Zaten düşündükleri olumsuzsa dile getirmek MHP çatısı altında pek mümkün değildir. Parti disiplini değil, Başbuğ disiplini olsa gerek. Ama ben elbette her türüyle milliyetçiliğe, dolayısıyla MHP’ye de, onun Başbuğ’una da çok ama pek çok uzağım, öyleyse Başbuğ’un sözleri üstüne düşündüklerimi dile getirebilirim