Kültür-Sanat

Edebiyat ve kitap günleri başlıyor

04 Temmuz 2021 22:05

Toplumsal Yayın Grubu ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle Türkiye'nin önemli yayınevlerinin katılacağı kitap fuarı 5 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. 13 gün sürecek fuarda kitapseverler ünlü yazarlarla bir araya gelme fırsatı bulacak.

Beşiktaş Levent Meydan'da Edebiyat ve Kitap günleri etkinlikleri başlıyor. Etkinlikler kapsamında birçok ünlü yazar imza günlerinde kitapseverlerle bir araya gelecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş'ı hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin edebiyat ve sanat merkezi yapmak konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Akpolat, pandemi nedeniyle kültür ve sanat çalışmalarını istedikleri boyutta gerçekleştiremediklerine dikkat çekti. Çok hızlı bir biçimde yılın bütün zamanlarına yayılan etkinlikler gerçekleştireceklerini söyleyen Akpolat "Bütün halkımızı edebiyat ve kitap günlerimize davet ediyor, kitaba, yazara, düşünüre, üretene sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Fuara katılacak gazeteci ve yazarlardan bazıları şu şekilde: Merdan Yanardağ, Ahmet Yavuz, Murat Sayım, Ali Haydar Fırat, Timur Soykan, Ergün Poyraz, Murat Ağırel, Cemil Kılıç, Ali Avcu, Yılmaz Dikbaş, Eylül Çifçi, Kerem Kurt, Oya Adıyaman.