20 Eylül 2019

Ünlüsüz after party, HDP'siz ANKA, poşetli İstanbul Bienali, İzmir'in yeni vapurları

Birkaç da reklamla bu haftanın 'Düzeyli Magazin'i...

21:00’de kapı çaldı, kapıyı açtım. Karşımda şimdi Hürriyet’in Kitapsanat ekini çıkaran Erkan Aktuğ ve Bahar Çuhadar, Radikal’de beraber çalıştığım gençler (Şimdi hepsi 35-40’ı geçti tabii); haftada bir aklımı tamamen yitirip yitirmediğimi kontrol için beni ziyarete gelirler, pasta ve biralarla…

Erkan Aktuğ, dpa'dan Linda Say, ben, 'Yeni Ülke Yeni Hayat' kitabı yeni çıkan Bahar Çuhadar, öğrencim Sercan Yamaner, gazeteci Aydil Durgun, DHA'dan Erhan Tekten

Gece !f İstanbul’un after party’si varmış, “Hadi gel” dediler, kalktım gittim. Bir sürü ünlü kişi göreceğimden dolayı da çok mutluydum. Heyhat gece saat 12’ye doğru partiden ayrıldığımda -eğer dünya güzeli DJ Berrak Tüzünataç’ı es geçersek- en ünlü kişi bendim. Peki bana inanmadınız, birkaç isim vereyim. Bir gün sonra Hrant Dink Ödülleri’ni sunan Ece Dizdar, DOT’tan oyuncu Tuğrul Tülek gibi gençler de vardı. Ama yine de sanki Serra Ciliv ve Pelin Turgut’un geçen sene görevden alınması, sinemaseverleri biraz etkilemişti. Ama bana sorarsanız Arya Su Altıoklar da gayet hoş bir ev sahibesiydi.

Övünmek gibi olmasın, Berrak Tüzünataç'ın 'Bu Kalp Seni Unutur mu?' dizisine benim de ufak tefek katkılarım olmuştu 

***

"Demokrasi İçin Birlik Platformu, TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda 'Yeni Bir Toplumsal Sözleşme İçin Güç Birliğine Çağrı' konulu bir toplantı düzenledi."

Bu, internet sitelerinde çıkan haberlerin başlığı.

"Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP eski Milletvekili Rıza Türmen de katıldı" diye. 

Haber, ANKA ajansının haberi; ben de oradaydım ve CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'yla da ilk defa tanıştım. Gördüğüm en şık hanımlardan bir tanesiydi, benim döpiyes ezberimi bozdu. Neyse, tekrar habere dönersek, güç birliği çağrısından bahsedip, sadece CHP'lilerin ismi yazılmıştı ajans tarafından. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Yeşiller Partisi'nden bir sözcü, Yurttaş Girişimi'nden Gençay Gürsoy da vardı... Eğer internet siteleri çıkarmadıysa (T24, Duvar) bunlar ANKA'nın haberinde buharlaşmıştı. Halbuki ANKA, yüzde 90'ı yandaş ve havuz olan medyaya karşı bir alternatif olma iddiasıyla çıkmıştı. Onların da ötekileri olduğunu görmek gazeteci olarak gerçekten çok can yakıcı. Umarım bir boşluklarına gelmiştir... 

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, dünya tatlısı moderatör Nesteren Davutoğlu, Bedahat Tosun/ Fotoğraf: Evrensel

***

İktidar bizi Fatih Portakal'ın deyimiyle "Beğensek de beğenmesek de" Fox TV'ye mahkûm etti. Baştan söyleyeyim her gece izliyorum ama kurban olayım nedir o 'geri dönüş' reklamı. Bu ara çok araba reklamı olduğu için baştan Chevrolet'nin bir reklamı olduğunu düşündüm. Arkasından bunun Fox TV Ana Haber'in başlangıcı olduğunu görünce gerçekten hayretler içinde kaldım. Arabadan Kenan İmirzalıoğlu ile Kıvanç Tatlıtuğ'un ineceğini düşünürken, benden çok genç meslektaşlarım Fatih Portakal'la İsmail Küçükkaya indiler. Diyorum ya, ben yaşlandıkça muhafazakarlaşıyorum galiba. 

14 Eylül'de başlayan 16. İstanbul Bienali için Koç Holding'in hazırlattığı tanıtım filmini görüp beğenen bir tek kişi görmedim. Beğenen varsa bana not atsın, onları da yayınlarım isterlerse. 

***

İzmir'e gittiğimde ünlü efsane futbolcu Metin Oktay'ın adını taşıyan bir gemiye binmiştim. Birden merakım depreşti. İzmir muhabirlerim 'Mülkiye Angara'dan (İsim niye tuhaf geldi anlamadım, yıllar önce Mülkiye Ecevit adlı ünlü bir şarkıcımız vardı.) bana İzmir vapurlarının tam bir listesini gönderdi. Birkaçını sayalım: Attila İlhan, Soma 301, Sait Altınordu, Dario Moreno, Gezi, Aziz Sancar ve tabii ki İzmir'in olmazsa olmazı 1881 Atatürk... 

Yeni gemilerde Sur, Bergama, Efes gibi gemilerin keyfi yok ama adları muhteşem.


İki öneri, cumartesi saat 18.00'de Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde Musa Anter Gazetecilik Ödülleri töreni var. Çok güzel haberler vardı, seçmede zorlandık. (Advertorial) 

Bir iki itirazıma rağmen genç yönetmen Serhat Karaaslan'ın başrolde yakışıklı Berkay Ateş'i oynattığı 'Görülmüştür' filmini izleyin. (Advertorial) 

Yazarın Diğer Yazıları

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...

Happy bayrams!

Bayram seyran demeyip Cihangir kafelerini gezerek yazımı yazdırmayı becerdim, etraf pek boş...

Seçimlerle gelen rahatlama...

Yeniden, hafif çekinerek de olsa gülmeye başlamak ne kadar güzel bir şey, değil mi?