25 Şubat 2022

Barışa bir şans | Asmalı Mescit seferi

T24'ün çok meşhur, az zengin magazin yazarının elinden ne gelir saldırgan devletler karşısında, herkesi Give Peace a Chance'ı yüksek sesle söylemeye davet dışında...

Ece Aksoy, dün gece 81'e merhaba dedi - Suzan Nana Tarablus, "dönmeleri" yazdı - Üç Kız Kardeş'in yakışıklı Somer'i Berker Güven - İHD Komisyonumuz tabii ki NATO'ya da, Rusya'ya da hayır dedi

Yaklaşık yarım asırdır "devletiyle" başa çıkmayı iyi kötü beceren Tuğrul the Gonzo, galiba aynı başarıyı "sigarasıyla" gösteremeyecek. Sekiz depresif ama temiz günden sonra az da olsa nikotin faşizmine teslim oldum gibi.

Uzun bir aradan sonra çıktığım Asmalı Mescit Seferi'nde önce Ece'de (SBF BYYO'lar Feza Aygen, Ekrem Çatay, oyuncu Orhan Güner...), ardından Yakup'ta (T24'ten Doğan Akın, Tuğçe Tatari, podcast kraliçesi Nilay Örnek, Ayna'dan Erhan Güleryüz) pahalı viski ve rakılarla yoldan çıkarıldım ve günler sonra dört sigara içtim üç saatte.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'den, Nevşin Mengü gibi, uyarı almamak için hiç para ödemeden içtiğim viski ve rakı markalarını yazmayacağım. Ama yine de dün gece, doğum gününü kutlayan Ece Aksoy'un reklamını yapmadan duramayacağım. Herkes oradaydı. 

Benim saydığım kadarıyla, 74 ünlü, orta ünlü ve az ünlü vardı. Ece, bizleri balkonundan selamladı. Biz de aşağıdan sevinç çığlıkları attık. 

Ece'nin hayran-müdavimleri mekanı ve sokağı doldurmuştu (Foto: Gonzo Ajans'tan Zeynep Aksoy)

Fena başlamadık gibi

İnsan Hakları Derneği bünyesinde kurulan LGBTi+ Hakları Komisyonu çalışmalarına başladı. Basında da yer alan Tarlabaşı'ndaki trans kadınlara uygulanan şiddet ve tehditler üzerine Komisyon'daki avukatların başvurusu üzerine Aile Mahkemesi, koruma kararı aldı.
 
İHD telefonunu tekrar veriyorum: 0212 244 44 23.
İHD LGBTi+ Komisyonu toplantı hâlinde. Görüldüğü gibi Hatice Korkmaz, avukat Eren Keskin, Cüneyt Yılmaz "beni korumak için" köşelere kaçmışlar.
(Foto: Leman Yurtsever)

Başkent'ten haber

Mülkiyeliler Birliği'nin "Parlamenter Sistem Tartışmaları" etkinliği, 26 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek.

Tarihimden yapraklar

Old rockers never die
 
 
Hafta içinde İngiliz Daily Mail gazetesinden bir haber: 2022 Glastonbury Müzik Festivali'nin tarihinde en yaşlı assolisti 80'lik Sir Paul McCartney olacak  Üç günlük haziran programında Billie Eilish ve Taylor Swift de var ama ille de Paul. 
 
Peki Glastonbury'den Gonzo Tuğrul'a mı ne. Ben 1971'de festival daha parasızken oradaydım. Şimdi okurlarımın yarısı hasetinden çatlayacak ama Traffic, Melanie Joan Baez ve David Bowie'yi izleyip, dinlemiştim. Yarım asrı geçmiş. Başlıkta dediğim gibi "Eski rockçılar ölmez." 
 

Bu linkler ihmal edilmesin

* WWF Türkiye, plastik kullanımı konusunda 28 ülkede yapılan anketin sonuçlarını açıkladı. Raporun Türkçe özetine linkten ulaşabilirsiniz.


 
 
Yine tabii ki Cihangir
 
Bana habire Cihangir yazıyorsun diyorlar ama suç bende değil. Çünkü Cihangir'in orta ünlü ve az zenginleri bu ara televizyondan eksik olmuyorlar. Pazartesi Üç Kuruş'ta birden bire Belgin Doruk'luktan Sevda Ferdağ fettanlığına geçen Sezin Akbaşoğulları, çarşamba gecesi Stiletto'dan Oğlum melodramına geçen Nihal Yalçın. Ve tabii "arkadaş" durumundan Cihangirli Berker Güven, "Üç Kız Kardeş"te karşınızda.
 
Hepsi de içki satmayan Home Room'dan arkadaşlarım. Üç Kız Kardeş tam bir Kerime Nadir melodramı ama bizim delikanlı, yani Somer fena değil. Nihal Yalçın'la çıkıyorlar mı (Yani date ediyorlar mı) beni ilgilendirmiyor. Burası seviyeli magazin.
Berker Güven ve Nihal Yalçın, sanki çıkıyor gibiler - Ben ve Üç Kuruş'un Azade'si Sezin Akbaşoğulları

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

- Evet, hâlâ Üç Kuruş, Yargı ve Oğlum'u seyredip, TRT Radyo 3'ü keyifle dinliyorum.
 
- Eski solcu stajyerim, yeni şirket sahibi orta zengin Ömer Özgüner ihbar etti. Adı bir yorumcu "gazeteci"nin hırsızlığı iddiası nedeniyle gündem olan bir kanalda program yapan Ertuğrul Özkök ve yine işten attığım eski solcu stajyerim Cengiz Semercioğlu yine şöhretimden yararlanmaya çalışmışlar.
 
Ezhel'in Mülkiyeliler Birliği buluşmasında beni atlattığını söylemiş Özkök. Ben Ezhel'in Hrant Dink şarkısını haftalar önce T24'e koymuştum. Ayrıca eğer Mülkiyeliler'in kadın ağırlıklı yönetimine zahmet edip baksaydı, Ezhel buluşması onu hiç şaşırtmazdı. Ama insan bir kere şaşırmasın.

Advertorial (!)

Sözlü tarihe devam
 
 
Suzan Nana Tarablus'u önce meslektaşım olarak, Şalom Dergisi'nin neşriyat müdürü olarak tanıdım. Hemen ardından Galata ve Balat üzerine yayınladığı söyleşi-anı kitaplarını keşfettim. O da benim gibi İstanbul doğumlu. Bu hafta elime ulaşan son kitabı da tanıklıklar ve anılardan oluşuyor: "Baba bize neden dönme diyorlar? "
 
Ünlü dönme aileler Karakaş, Yakubi ve Kapancı'nın kendilerinden daha ünlü fertlerini bilir misiniz? Ben bilmiyordum çoğunu. Çok bilgilendirici ve keyifli bir sözlü tarih çalışması. Varlık Yayınları çıkarmış.

Müzik önerisi

John Lennon barışa çağırıyor. Give Peace A Chance. Haydi hep beraber.
 
 
 

Yazarın Diğer Yazıları

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...

Happy bayrams!

Bayram seyran demeyip Cihangir kafelerini gezerek yazımı yazdırmayı becerdim, etraf pek boş...

Seçimlerle gelen rahatlama...

Yeniden, hafif çekinerek de olsa gülmeye başlamak ne kadar güzel bir şey, değil mi?