07 Temmuz 2019

Ağzınla kuş tutmaya hazır mısın, Max?

Poker tutkusu ve seks skandallarıyla ünlü Maximilian "Max" Kruse, futbol medyamızın yeni "gözdesi" olmaya namzet...

Sevgili Maximilian "Max" Kruse... Ülkemize hoş geldin. Bundesliga'da motivasyonunu yitirdiğin, kariyerinin sonuna doğru yeni bir başlangıç ve heyecan peşinde olduğun kesin. Eğer aradığın gerçek bir maceraysa, tebrikler; en doğru yere geldin!..
Tıpkı tutkunu olduğun pokerdeki gibi, bir anda "rezil" de "vezir" de olabilirsin burada...

Sen ki Almanya gibi sakin bir ülkede, Bundesliga gibi ciddi bir ligde bile futbol dışı konularla gündeme gelebilmişsin. Artık çok daha fazlasını başarabilirsin! Ama önce bilmen gereken bazı şeyler var.

'Hoca'larımız mevkine karar versin hele...

Futbolda gol, her şey demektir Max... Gol, futbolun meyvesidir! Reinbek'teki komşularından da bilirsin; hemen her Türk erkeği potansiyel kulüp başkanı, teknik direktör ve bununla birlikte müthiş taktisyendir.

Ama bizden öte, "hoca"larımız vardır ekrana çıkan... Çoğu eski hakem ya da antrenördür ve onlar her şeyi bizden de iyi bilir. Anlaşması çok kolay, güzel insanlardır onlar; Hollywood setlerinde bile o kadar güzellerine rastlayamazsın. Şimdi seni birkaç maç izleyecekler ve doğru mevkiin hakkında karara varacaklar. Gerçek bir forvet arkası 10 numara mısın, yoksa santrfor yönün mü güçlü; geceler boyu TV'de tartışıp cevap arayacaklar.


Belki de internette Fenerbahçe taraftarlarının yazdığı gibi, "Ne tam bitirici forvet ne asist yapan orta saha; aslında tam bir 9 buçuk numara"sındır.

Hepsinin cevabını öğreneceksin yakında... Böylece 31 yaşında, 12 yıllık Almanya Ligi kariyerinin ardından vâkıf olacaksın futbolun nasıl oynandığına...

Gerçek sevgi burada tadılır!

Futbolda gol, her şey demektir Max... Gol, futbolun meyvesidir! Ama tabii işin bir de taraftar boyutu vardır. Emin ol, gerçek sevgi ve aidiyet nedir, burada tam anlamıyla hissedeceksin. Söz konusu futbol olunca en marazi âşıklarızdır biz... O derece bağlıyızdır ki takımımıza, beğenmediğimiz bir sonuçta kendi oyuncumuzu yuhalar, stadımızı yakıp yıkarız.


Hep sevgidendir bunlar Max, en derin aşktan ve tutkudan...

Bunun içindir ki kısa sürede "yeni Alex" ilan edilmen fazlasıyla mümkün. Çabucak birkaç gol ve fiyakalı çalımlar atarsan, her şey tamamdır. Ama "orta yol"umuz yoktur bizim. Olur da bir şeyler ters giderse, o top iki direğin arasında geçmezse... "Kumarbaz", "kadın düşkünü" ve yeni nesil futbolseverlerin tabiriyle "çöp" ilan edilmeyi de göze almalısın.

Bedava yemek fare kapanında, karşılıksız sevgi olsa olsa Yeşilçam filmlerinde bulunur, genç adam!..

Dilersen komple cep telefonlarımızı al!   

Futbolda gol, her şey demektir Max... Gol, futbolun meyvesidir! Golünü at, sonra ne yaparsan yap! "Kolaylıklar diyarı" oluverir burası sana... Almanya'da alay edilen kamuflaj desenli Maserati'ni mesela, İstanbul sokaklarında gururla kullanabilirsin. "Ne havalı!" diye bakarız gıptayla... Çok Nutella yediğin için eleştiriliyormuşsun. Kaşık kaşık ye burada!.. Hatta profiterolümüzü, supanglemizi ve eklerimizi unutma.
Hani Berlin'de izinsiz fotoğrafını çekiyor diye kızdığın ve cep telefonunu elinden aldığın kadın vardı ya... Dilersen komple el koy istediğin kişinin sosyal medyasına!.. Hiç sorun değil. İstersen eline tabanca al, hastane bas. "Adamsın" der geçeriz. Zaten biz bugünlerde TV dizilerinde masaya silah koyarak evlilik teklif eden bir milletiz.

Hatta vatandaşın Loris Karius gibi Instagram'da yarı ünlü kızlara "DM'den yürü"! İfşa da olsan dert etmeyiz. Burası Facebook'ta rap söyleyip yarı çıplak klipini yayınladın diye dışlandığın Hamburg değil Max, eğlenmene bak! Biz ki "Nouma bizi diskoya götür!" sloganının mucidiyiz. Sırf ezeli rakibine gol attı diye Shabani Nonda'nın cinsel organına 30 bin yağız delikanlı, hep bir ağızdan "övgü" dolu tezahüratlar yapabiliriz.

Çünkü futbol eşittir gol demektir, iyi biliriz.

Aç bir 'kare as' be Max!

Şimdi sevgili Max, yapman gereken, bir sezonda çok değil, 30 ila 40 gol atman ve mümkünse yanında 15- 20 asist yapman... Bu kadar basit.  Buraya para için gelmediğini ispat etmelisin. Daha sen gelmeden Werder Bremen'deki maaşın tartışıldı. Fenerbahçe'den alacağın paranın açıklanmaması da kafa karıştırdı. Ama sen ki pokerde kazandığın 75 bin avroyu taksinin arka koltuğunda unutmuş birisin, çok takılma bunlara...

Yeter ki sahaya çıktın mı gol atmayı ihmal etme. Çünkü futbolda gol, her şey demektir ve gol, futbolun meyvesidir!..


Son iki yılın gol rekortmenleri, Gomis ve Diagne'yi tu kaka ettik ama şimdi senden beklenti büyük. Gazetelerin spor servisleri, adından esinle "Fenerbahçe'nin MAXimum enerjisi!" gibi sansasyonel manşetler atabilmek için sabırsızlanıyor. Taraftar heyecan içinde...

Ve senden alt tarafı ağzınla kuş tutman bekleniyor. Elbette tuttuğun kuşun göç yollarını da futbol yorumcularımıza beğendirmelisin.

Sahi Max, bu mucizeyi gerçekleştirebilir misin?

Elinde beş benzemez kâğıt var gibi düşün.

Haydi Max, aç bir "kare as" da bu iş huzur içinde çözülsün... 

Yazarın Diğer Yazıları

Alkollüydüm, şeytana uydum, Rabbim affetsin!

Bizler millet ve devlet olarak fevkalade kusursuzuz ama çeşit çeşit dış güç bizi kandırıyor, mütemadiyen yoldan çıkarmaya çalışıyor

İlk taşı en dürüst olanımız atsın!

'Karşı cenah'tan birini ahlaki açıdan 'tutarsız' diye linç etmek kolay ama ya biz 'öteki'ler ne kadar samimi, ne kadar güveniliriz?

Kereviz salatası ve dehşetin elastik sınırları!

Türkiye'de gece yatağa "Artık hiçbir şeye şaşırmam!" diye girip ertesi sabah daha da garip olaylara uyanıyoruz