06 Temmuz 2019

Şakıma Bayramı’mız kutlu olsun

Sibel Köse yürüyen, yüzen ve uçabilen köklü bir ağaç. Bu tek ağacın içinde nasıl oluyorsa hem elma hem armut hem karadut hem papaya aynı anda yetişebiliyor

Sibel Köse Caz Vokal Atölyesi Konseri bu sene Mask Live Pera, Asmalı Mescitte olacak. 

Bütün bir sene boyunca pazar günleri atölyede buluşup şarkılarını çalışan arkadaşlarımızın konserine Şakıma Bayramı diyoruz. Şakıma Bayramı’nda atölyeye sene başında katılanların ve gediklilerin şarkılarını dinliyoruz.

Atölyenin, caz dünyasını bize tanıştırmasının yanı sıra başka işlevleri de var. Hayatımızı paylaşıyoruz, ait hissediyoruz. Bir de bakmışız ki gün içindeki mücadele alanlarımız güçlenmiş. Dert ortağı olmuş. Sevinçli kutlamaların bacası tüten kulübesi haline gelmiş.

Bu insanlar birbirleriyle her hafta buluştu. Sahneye çıkınca saklamaya çalıştıkları o şeyler daha da görünür oldu. Görenler el uzattı. Sonra canımızı sıkan o şeyler geçiverdi. Bazen de çözülecek daha büyük meselelere işaret etti.

Kimimiz müzik yolculuğunu daha ciddiye alıyor. Doğaçlamalara odaklanıyor. Repertuvarını genişletiyor. Chet Baker, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Ornette Coleman ve daha niceleri ile tanışıyor. Sınırlarını zorluyor ve kendini gün geçtikçe ve çalıştıkça çok daha iyi ifade ediyor.

Ben bu sene katılamıyorum ama paylaşmanın pek çok yolu var, o yüzden size seslenmek istedim: Şehirde güzel şeyler oluyor. İçinizden bir ses git derse benim için Nilgün ablaya sarılın, Sibelcim hocamı öpün, Evrim ve Eylülle bir yolunu bulabilirseniz muhabbet edin, isterim.

Belki seneye siz de sahnede olursunuz. Her ne şekilde temas kurarsanız kurun -bu özel gecenin- içinizdeki kıvılcımları hoplatacağına, sizi gülümseteceğine/duygulandıracağına, insan olduğunuzu hatırlatacağına dair inancım büyük.


Sibel Köse

Değerli caz müzisyeni Sibel Kösenin sosyal medya hesabından paylaştığı duyuru şöyle:

“İşte senenin o zamanı geldi. 7 Temmuz gecesi atölyemizde sene boyunca çalışan arkadaşlarımızın Şakıma Bayramı için Mask Liveda bir araya geliyoruz. Afiş tasarımı için Zeynep Ömür Yılmaza, listede adı geçen herkese, organizasyon için Volkan Balkana, Mask Livea, sesimizi size duyurmak için bizlerle olacak Mehmet Keserliye ve şimdiden emeği geçecek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Haydi takvimlerinize not alın, bekliyoruz.”

Sibel Köse yürüyen, yüzen ve uçabilen köklü bir ağaç. Bu tek ağacın içinde nasıl oluyorsa hem elma hem armut hem karadut hem papaya aynı anda yetişebiliyor.

Şakıma Bayramı’mız kutlu olsun.

 

Şakıma Bayramı: 7 Temmuz Pazar, Mask Live Pera, 21:00

Eylül Biçer (g)

Baran Say (b)

Mertcan Bilgin (d)

Eğitmenler:

Sibel Köse

Evrim Özşuca

Eylül Biçer

Vokaller:

Ayça Nur Ersarızeybek

Ayşenur Çınar

Banu Atalar

Baran Deniz Bağatur

Beliz Soyak

Cenk Soyak

Çağla Karaali

Esra Can

Gizem Kılıç

Leyla Soydinç

Nergis Gölbalkan

Özge Erdem

Pelin Güneş

Pınar Ayan Arabacıoğlu

Rüya Nesrin

Sayra Kurtkan

Serap Özdemir

Sıla Ünlü

Simge Ayvazoğlu

Şebnem Demirel

Yazarın Diğer Yazıları

İran’ın cesur kadınları: Jin, Jiyan, Azadi!

Çoğu İranlı temel özgürlükler ve demokrasi uğruna canını feda etti

Mad Pride ya da ‘Delilerin’ Onur Yürüyüşü

Mad Pride’ın amacı stigma ile mücadele etmek, ‘delilerin’ haklarını savunmak, çeşitli politikalara etki etmek, beraberce güçlenmek, bazen biraz eğlenmek ve misal ‘psikopat’, ‘manyak’, ‘şizo’, ‘deli misin nesin’ demeden önce bir kez daha düşünmeyi hatırlatmak

LGBTİQA+ hakları insan haklarıdır!

Kendimiz dışındaki insanların var oluşlarını öldürmeye yeltenmekle övün(e)memeliyiz, bundan olsa olsa utanç duyulur.