TARİH
07 Aralık 2024
Michelin’i lastik markası olarak biliriz. O boğum boğum vücuduyla şişkoluğun sembolü gibi görünen Michelin maskotu, kadınlar olarak dönüşmekten en çok korktuğumuz şeydir. 1900 yılından beri bu şişko bebeğin restorancılığın da sembolü olduğunu düşünürsek epey anlamlı görünüyor ama Michelin yıldızlı bir restorana gittiğinizde sizi bu denli şişmanlatacak yemekler bulursanız bana da haber verin!
Devamını OkuTARİH
30 Kasım 2024
Herkes bir panettone’dir tutturdu biliyorsunuz. Eskiden hiç hayatımızda olmayan panettone, artık sosyal medyada gözümüzün önünde. Tüm Türkiye diyemem ama İstanbul’un meşhur mekanları panettone’ler yapmaya başladılar. Peki nedir bu panettone?
Devamını OkuTARİH
23 Kasım 2024
Her ne kadar müthiş Türk restoranlarımızla bizim de artık yıldızlarımız olsa da Türkiye’de Michelin’li restoranlara bakış açısının biraz sert olduğunu biliyorum. Ne zaman konu açılsa, konuşma şu cümleyle başlıyor: O ne kardeşim, tabağa cücük kadar yemek koyuyorlar!
Devamını OkuTARİH
16 Kasım 2024
Kim Pizza sevmez ki? Tamam hiçbirimiz kilo almak istemiyoruz ama arada bir bu kaçamakları yapmazsak hayatın ne anlamı var? Peki Pizza bir kaçamak mıdır? Ne zaman bir kaçamak haline geldi? Yani aslında yememeliyiz ama kaçak göçek yiyerek mi keyfine varıyoruz? Bir nevi yasak ilişki yani! Haydi pizza ile bu yasak ilişkimizi biraz mercek altına yatıralım
Devamını OkuTARİH
09 Kasım 2024
Tabii ki kızlar derken yelkenlilerden söz ediyorum. Her yıl Eylül sonunda düzenlenen Fransa’nın geleneksel yelken yarışı LE VOILES DE SAINT TROPEZ, klasik yelkenlilerin gözlerimize sunduğu kuğu gibi pozları ile tanınıyor. Bu kuğu güzelliğindeki yelkenliler, salına salına Akdeniz’in en süslü koyunda seyrederlerken, ben de oradaydım
Devamını OkuTARİH
02 Kasım 2024
Bistrot, genellikle rahat ve samimi bir atmosfere sahip, uygun fiyatlı (ki bu artık günümüz Türkiye’sinde pek mümkün değil) ve günlük yemekler sunan restoranlara verilen isimdir. Menüde sade yemekler bulunur, aşırı lüks ve gösterişli sunumlar yerine lezzete ve günlük çeşitlere odaklanılır
Devamını OkuTARİH
26 Ekim 2024
Caffé Milani'nin kurucusu Celestino Milani'nin oğlu Pierluigi Milani: Kahveyi hızlıca içenlere değil, tadına varmak için zaman ayıranlara emeğimizi adıyoruz. Sırlarımızı ve tutkumuzu onlarla paylaşıyoruz
Devamını OkuTARİH
19 Ekim 2024
16. yüzyıldan önce yapılan Bouillabaisse, baharatlarla zenginleştirilmiş bir balık çorbasıdır. Domates yoktur ama balıklar ve kabukluların çorbanın suyuna verdiği lezzetten vazgeçilemez
Devamını OkuTARİH
12 Ekim 2024
‘Ve Tanrı Kadını Yarattı’ filmi yalnızca Saint Tropez’ye ve B.B’ye popülerlik kazandırmakla kalmamış, ardında yıllarca sürecek olan bir gastronomik imza da bırakmıştır. Brigitte Bardot, bu tatlıya bayıldığını söyleyerek tatlıya kentin isminin verilmesini öneriyor. Böylece Tarte Tropézienne, St. Tropez’nin simgesi haline geliyor ve çok seviliyor
Devamını OkuTARİH
05 Ekim 2024
MYS, süperyat sektöründe inovasyon ve lüksün zirvesi olarak kabul edilir. Diğer yat fuarlarında göremeyeceğiniz oranda sektörel yenilik, teknoloji, göremeyeceğiniz büyüklük ve lükste yatlar, bu fuardadır
Devamını OkuTARİH
28 Eylül 2024
Kehribar rengiyle parıldayan bottarganın güçlü lezzetini en doğal haliyle yakalayabilmek için, hiçbir değişiklik yapmamak daha doğru. Sadece bir ekmeğin üstüne konulup hafif zeytinyağı gezdirilerek tadına varılması en makbulü
Devamını Oku© Tüm hakları saklıdır.