T24 Haftalık Yazarı

Deniz Kurt | Öyle Bir Lüksünüz Var

[email protected]

TARİH

07 Aralık 2024

Michelin galaksisi 2: ‘İnsan para ödemediği şeye değer vermez!’

Michelin’i lastik markası olarak biliriz. O boğum boğum vücuduyla şişkoluğun sembolü gibi görünen Michelin maskotu, kadınlar olarak dönüşmekten en çok korktuğumuz şeydir. 1900 yılından beri bu şişko bebeğin restorancılığın da sembolü olduğunu düşünürsek epey anlamlı görünüyor ama Michelin yıldızlı bir restorana gittiğinizde sizi bu denli şişmanlatacak yemekler bulursanız bana da haber verin!

Devamını Oku

TARİH

30 Kasım 2024

Nedir bu ‘panettone?'

Herkes bir panettone’dir tutturdu biliyorsunuz. Eskiden hiç hayatımızda olmayan panettone, artık sosyal medyada gözümüzün önünde. Tüm Türkiye diyemem ama İstanbul’un meşhur mekanları panettone’ler yapmaya başladılar. Peki nedir bu panettone?

Devamını Oku

TARİH

23 Kasım 2024

Michelin galaksisi

Her ne kadar müthiş Türk restoranlarımızla bizim de artık yıldızlarımız olsa da Türkiye’de Michelin’li restoranlara bakış açısının biraz sert olduğunu biliyorum. Ne zaman konu açılsa, konuşma şu cümleyle başlıyor: O ne kardeşim, tabağa cücük kadar yemek koyuyorlar!

Devamını Oku

TARİH

16 Kasım 2024

Pizza bir kaçamak mıdır?

Kim Pizza sevmez ki? Tamam hiçbirimiz kilo almak istemiyoruz ama arada bir bu kaçamakları yapmazsak hayatın ne anlamı var? Peki Pizza bir kaçamak mıdır? Ne zaman bir kaçamak haline geldi? Yani aslında yememeliyiz ama kaçak göçek yiyerek mi keyfine varıyoruz? Bir nevi yasak ilişki yani! Haydi pizza ile bu yasak ilişkimizi biraz mercek altına yatıralım

Devamını Oku

TARİH

09 Kasım 2024

Saint Tropez’nin kuğu gibi kızları ve kruvasan

Tabii ki kızlar derken yelkenlilerden söz ediyorum. Her yıl Eylül sonunda düzenlenen Fransa’nın geleneksel yelken yarışı LE VOILES DE SAINT TROPEZ, klasik yelkenlilerin gözlerimize sunduğu kuğu gibi pozları ile tanınıyor. Bu kuğu güzelliğindeki yelkenliler, salına salına Akdeniz’in en süslü koyunda seyrederlerken, ben de oradaydım

Devamını Oku

TARİH

02 Kasım 2024

Paris’in en ünlü biber soslu bifteği

Bistrot, genellikle rahat ve samimi bir atmosfere sahip, uygun fiyatlı (ki bu artık günümüz Türkiye’sinde pek mümkün değil) ve günlük yemekler sunan restoranlara verilen isimdir. Menüde sade yemekler bulunur, aşırı lüks ve gösterişli sunumlar yerine lezzete ve günlük çeşitlere odaklanılır

Devamını Oku

TARİH

26 Ekim 2024

Lüks kahvesi: Kahve lüksü

Caffé Milani'nin kurucusu Celestino Milani'nin oğlu Pierluigi Milani: Kahveyi hızlıca içenlere değil, tadına varmak için zaman ayıranlara emeğimizi adıyoruz. Sırlarımızı ve tutkumuzu onlarla paylaşıyoruz

Devamını Oku

TARİH

19 Ekim 2024

Marsilya’nın siyah incisi Bouıllabaisse: İlk kaşıkta ağzınız zevkten dört köşe

16. yüzyıldan önce yapılan Bouillabaisse, baharatlarla zenginleştirilmiş bir balık çorbasıdır. Domates yoktur ama balıklar ve kabukluların çorbanın suyuna verdiği lezzetten vazgeçilemez

Devamını Oku

TARİH

12 Ekim 2024

Saint Tropez’nin sır gibi saklanan tarifi: Tarte tropézienne

‘Ve Tanrı Kadını Yarattı’ filmi yalnızca Saint Tropez’ye ve B.B’ye popülerlik kazandırmakla kalmamış, ardında yıllarca sürecek olan bir gastronomik imza da bırakmıştır. Brigitte Bardot, bu tatlıya bayıldığını söyleyerek tatlıya kentin isminin verilmesini öneriyor. Böylece Tarte Tropézienne, St. Tropez’nin simgesi haline geliyor ve çok seviliyor

Devamını Oku

TARİH

05 Ekim 2024

Prenslikle yönetilen ülkenin krallara layık yat fuarı: Monaco Yacht Show 2024

MYS, süperyat sektöründe inovasyon ve lüksün zirvesi olarak kabul edilir. Diğer yat fuarlarında göremeyeceğiniz oranda sektörel yenilik, teknoloji, göremeyeceğiniz büyüklük ve lükste yatlar, bu fuardadır

Devamını Oku

TARİH

28 Eylül 2024

Altın havyar: Bottarga

Kehribar rengiyle parıldayan bottarganın güçlü lezzetini en doğal haliyle yakalayabilmek için, hiçbir değişiklik yapmamak daha doğru. Sadece bir ekmeğin üstüne konulup hafif zeytinyağı gezdirilerek tadına varılması en makbulü

Devamını Oku