19 Ağustos 2022

Siyasette, İran’a da uzanan tuhaf bir hackleme iddiası…

“Adli bilişim uzmanı olduğunu” ifade eden Adem Taşkaya’ya ulaştım. Üçüncü kişi tarafından çekildiği anlaşılan görüntülerde neden "Bende ses kayıtların var. Benden 5 milyon dolar istediğini söyleyeceğim. Benim arkamda emniyet müdürü var" mesajını yazdırdığını sordum

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya'nın, farklı mesleklere sahip olduğunu duyuran Sait Emir'in Instagram hesabını hacklettiği iddiasıyla paylaşılan görüntülerin doğru olup olmadığını araştırmak için yola çıktım. Haberlere konu olan o videoda Taşkaya’nın İranlı bir gençle konuşmasında Sait Emir’i kast ederek "Bende ses kayıtların var. Benden 5 milyon dolar istediğini söyleyeceğim. Benim arkamda emniyet müdürü var" mesajını yazdırdığı görülüyor.

Adım adım gidelim kim kimdir üzerinden…

Adı Sait Emir… Aslen İranlı ve oradaki adı Seedullah Emirşegagi… Artık Türkiye vatandaşı. Kendi adını taşıyan web sitesine göre hem iş insanı hem diş hekimi, hem dans öğretmeni hem de pilot…

Sait Emir’in adı, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya’nın kendi hesabını hackletip  şantaj yaptığı iddiasıyla gündeme geldi. İki yıl önce de İyi Parti’nin sitesinin hacklenmesiyle ilgili Taşkaya ve İranlı gencin görüntüleri gündeme gelmişti.

Adli bilişim uzmanı olduğunu” ifade eden Adem Taşkaya’ya ulaştım. Üçüncü kişi tarafından çekildiği anlaşılan görüntülerde İranlı gence "Bende ses kayıtların var. Benden 5 milyon dolar istediğini söyleyeceğim. Benim arkamda emniyet müdürü var" cümlelerini dikte ettiriyor. Taşkaya'ya neden böyle bir cümle yazdırdığını sordum. 

Adem Taşkaya “İki yıl önceki bir olay. Sait Emir, İranlı bir çetenin başında… Türkiye’deki İran Azerilerini dolandırmış. Ben de bunlarla ilgili TW’ler atmıştım. Sonra benle uğraşmaya başladı. İran’dan bana ulaşan (tıp öğrencisi olduğunu söylemişti) ve hackleme ve dolandırılan Azeriler için tercümanlık yapabileceğini söyleyen gence, ‘nasıl hackleyeceğini anlat’ derken çekilmiş o video. Hacklemek için benim kimseye ihtiyacım yok. Ben adli bilişim uzmanıyım”dedi. 

Taşkaya, Sait Emir isimli kişiden para istediğini yalanlıyor. Konuyla ilgili suç duyurusunda da bulunduğunu söylüyor. Suç duyurusunda “Yasa dışı kumar ve bet siteleri kurmak, reklamını yapmak, çalıştırmak, sahte diş doktorluğu yaparak 1219 sayılı kanuna muhalefet, resmi evrakta sahtecilik” suçlamaları var Sait Emir için… 

Suç duyurusuyla ilgili savcılık takipsizlik kararı vermiş. Taşkaya takipsizlik kararına itiraz ettiğini, sonucunu beklediğini söyledi.

Adem Taşkaya, bu iddiaların ve iki yıl önceki görüntülerin yeniden dolaşıma sokulmasının arkasında İçişleri Bakanı Soylu’ya yakın olduğunu ifade eden Milli Beka Hareketi Başkanı Murat Şahin olduğunu öne sürdü.

Sait Emir, hakkındaki iddialarla (kara para aklama) ilgili Londra'da yayın yapan İran Uluslararası Kanal’a (International Channel) konuşmuş bir isim. Emir o bağlantıda “Buranın polisleri benim çok samimi arkadaşlarımdır. İmplantlarını ben yaptım. Başsavcı benim çok samimi arkadaşımdır. … Emniyet Müdürü hastamdır. Bunlar birine gelip gitmeden, evine gitmeden önce altını üstünü çıkarırlar (araştırırlar), iki en ufak bir şey olursa kendilerinin durumu da çok kötü olur diye” ifadelerini kullanıyor. (İzlediğim videodaki Farsça’yı güvendiğim arkadaşıma çevirttirdim. İfadelerin doğru olduğunu teyit etti.)

Taşkaya, sözünü ettiği ilin İstanbul olduğunu belirttiği Sait Emir’in hangi Başsavcı ve Emniyet Müdürü’nü kast ettiğini bilmediğini söyledi.

Gelelim Sait Emir’e… Kendi iddiasına göre diş doktoru, hekim, pilot ve dans eğitmeni. Ancak Türk Diş Hekimleri Birliği sitesinden yaptığım araştırmada Sait Emir isimli bir doktor yok. Bir kişinin kamu dışında diş hekimliği yapabilmesi için odaya kayıtlı olması zorunlu.

Adem Taşkaya konuyu Cimer’e de soruyor. Taşkaya, Cimer’in kendisine “Eksik evrak var” dediğini söyledi.

Sait Emir’in, Dentaxim adlı bir ağız/diş sağlığı merkezinde çalıştığını paylaştığı fotoğraflardan anlıyoruz. İnternetteki telefonları kullanılmıyor. Sitelerine de ulaşılamıyor.  

T24’le hackleme işi için kullandığı iddia edilen İranlı gençle yazışmasını paylaşan Adem Taşkaya, İranlı gencin kendisinden özür dilediğini, gencin iddiaları Sait Emir’le kurguladıklarını söylediğini savundu.

İyi Parti’den ayrıldıktan sonra Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ’a yakın olan ve Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlenen Adem Taşkaya’nın ismi yine bu İranlı gençle “İyi Parti’nin sitesini hacklemek üzere anlaştığı” iddiasıyla gündeme gelmişti.

Taşkaya o iddiaları yalanlamış, İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz konuyu yargıya taşıyacağını söylemişti.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

İyi Parti kongresine doğru: Usulsüz delege kayıtları mı var, Cumhur İttifakı ile ittifak mümkün mü?

İyi Parti için yeniden kuruluş anlamına gelen olağanüstü kurultaya günler kala, adaylardan Tolga Akalın'a yakın isim Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde "usulsüzlükler" tespit ettiklerini açıkladı. Edindiğim bilgilere göre "usulsüzlük"ten kastedilen şey, yaprak dökümü yaşayan İyi Parti'den istifa eden delegelerin listelerden düşürülmemesi…

İliç'in yeni Belediye Başkanı Anagold firmasına iş yapıyor 

MHP'den aday olan Mehmet Elçi aynı zamanda Anagold firmasına catering hizmeti veren Elçiler Temizlik Hizmetleri, Bilgisayar, Gıda, İnşaat, Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sahibi. Daha doğrusu Erzincan Ticaret Odası kayıtlarına göre firma yetkilisi Raziye Elçi… Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi