17 Haziran 2022

MHP, Diyarbakır İl Başkanlığı'nı kapattı; tutuklanan İl Başkanı Cihan Kayaalp "çocuğa cinsel istismar" iddiasıyla suçlanıyor!

Şikâyette öne sürülen iddiaları incelemeye alan MHP yönetimi, radikal bir karar alarak, Diyarbakır MHP il ve ilçe örgütlerinin kapatma kararı aldı

MHP Genel Merkezi'nin beklenmedik bir kararla Diyarbakır İl Başkanlığı ile ilçe örgütlerinin kapısına kilit vurmasından kısa bir süre sonra MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alındı. 

Cihan Kayaalp'le, dün gözaltına alınmadan önce konuşmuştum. Hakkındaki "akçeli işler" iddiasını sormuş ve "Üç-dört yıldır konuşulan asılsız iddialar" yanıtını vermişti.

Cihan Kayaalp'in gözaltına alındığı haberinden sonra gerekçesinin peşine düştüm. Zira gözaltı gerekçesi kamuoyuna "ihaleye fesat karıştırmak" olarak yansımıştı.

Diyarbakır'dan ulaştığım kaynaklara göre Cihan Kayaalp perşembe akşamı 18.00 / 19.00 sıralarında gözaltına alındı.

Gözaltına alınma gerekçesi olarak öne sürülen iddia ise, "16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunmak..."

Gözaltı operasyonunun gerekçeleri arasında elbette, Kayaalp'in geçmişte bir süre tutuklu olarak  yargılandığı, ancak 2016'da beraat ettiğini söylediği "ihale" işleri de bulunabilir. Ayrıntılar, resmi açıklama yapılırsa ortaya çıkacak.

Ancak Diyarbakır'da yaptığım görüşmelerde paylaşılan "cinsel istismar" iddiasına göre, öne sürülen olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti'ne Cihan Kayaalp ve MHP örgütünde çalışan O. K. hakkında şikâyette bulundu. Söz konusu şikâyet, eş zamanlı olarak Ankara'ya da ulaştırıldı. 

Şikâyette öne sürülen iddiaları incelemeye alan MHP yönetimi, radikal bir karar alarak, Diyarbakır MHP il ve ilçe örgütlerinin kapatma kararı aldı. Ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,  sosyal medya hesabından Diyarbakır İl teşkilatının feshedildiğini açıkladı.

Kayaalp, dünkü görüşmemizde, "parti yönetiminin kapatma konusunda kendisine bilgi vermediğini" söylemişti. Bu görüşmenin ardından dün akşam gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Ve Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü'ne götürüldü.

Diyarbakır'dan son bilgi, Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.

Yazarın Diğer Yazıları

Gökhan Zan: TİP’in raporu hukuken geçersiz; yedi sülaleme yetecek param var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Mehmet Güzel’in de adı geçiyordu kayıtlarda. Savcılık bakalım Güzel’in de ifadesine başvuracak mı?

“Ölmek, yaşamaktan daha merhametli Gazze’de"

Filistinli çocuklar ellerine isimlerini yazıyormuş ölürse kim olduğu bilinsin diye. Uzuv kaybı yaşayan çok çocuk varmış. Şu ana kadar hayatını kaybeden çocuk sayısı 15 bine yakın…

Ahmet Aras: Muğla çevre örgütlerinin hazırlayacağı manifestoyu imzalayacağım

"Büyük sermaye grupları kıyıları kapatmış durumda. Merkezi karar vericiler kıyıları boşaltın demeli. Bu konuda toplumu örgütlemeyi hedefliyoruz. TMMOB yerel yönetim manifestosu hazırladı, bize sundu. 'Ekoloji manifestosu hazırlayalım imzalayalım' dedim.”