01 Aralık 2019

'Hedonutopia adasından' yeni sesler

2008 yılında Fırat Külçek ve Kerem Feyzi tarafından kurulan Hedonutopia, ismini grubun adından alan 'Arzu Ütopyası' adlı dördüncü albümleri ile karşımızda

Havada uçuşan, başı sonu belli olmayan melodiler, kaosun içinde bir düzende ilerleyen vokaller…

Sanırım Hedonutopia'yı en iyi anlamlandırmaya çalışan sıfatlar bunlar. Anlamlandırmaya çalışan diyorum, zira onları anlamak pek kolay değil. En klişe deyimle özgürlük, artık boyutlarını tamamen aşmış durumda.

Sadece müzik yapmak için bir arada olan bir grup Hedonutopia. Radyo Boğaziçi'nin 18'inci Battle of the Bands ödülünü aldıktan sonra tanınsa da grup aslında 2008 yılında Fırat Külçek ve Kerem Feyzi tarafından kuruldu. Şimdi ise Dokuz Sekiz'den çıkan ve tüm dijital platformlarda yayına giren dördüncü albümleri 'Arzu Ütopyası' ile karşımızdalar.

İsmini grubun adından alan 'Arzu Ütopyası' için ikili, "Hedonutopia adasından ses veriyor" tabirini kullanıyor. Hayli doğru bir tanımlama! Çünkü albüm, gerçekten uzaktaki bir adadan hayal meyal duyulan bir melodi olarak çınlıyor kulaklarda.

Grubun daha önceki albümlerinden aşina olduğumuz synth'ler yine altyapıları oluşturuyor. Üzerine eklenen uçsuz bucaksız vokaller, şarkıları bambaşka yerlere götürüyor ve dinleyici de şarkıyla birlikte kendini başka diyarlarda buluyor.

Hedonutopia için 'kılavuzu Peyote olanın sonucu' nitelemesini yapmak mümkün. Nice sağlam isme ev sahipliği yapan mekânda pişen ve Türkiye'de belki de tür olarak tek başına bu müziği icra eden bir grup olarak yoluna devam eden ikili, zorlu bir işin de altından başarıyla kalkmasını biliyor.

'Arzu Ütopyası Adası'ndan nice şarkılar duymak ümidiyle…

Yazarın Diğer Yazıları

Ve 'perde'!

Ankaralı indie grubu 'Perdenin Ardındakiler' çok sevilen single’larının ardından ilk EP’si 'Düşüş' ile dinleyici karşısında

Kırkbinsinek: Elli yıl öncesinden gelen sesler

Kırkbinsinek, gerek dünyada gerek de Türkiye'de elli yıl önce yapılan müziği ayaklarımızın önüne getiriyor ve bunu yaparken de şimdinin zamanının ruhunu göz ardı etmiyor

Uzun bir aradan sonra yeniden Şirin Soysal

Kendine has tarzıyla Türkiye müzik piyasasında önemli bir yere sahip Şirin Soysal'ın yeni EP'si 'Melatonin' yayınlandı