15 Eylül 2019

Şalvarında bıçak var!

Kadını yıkamak için soyan hasta bakıcı dehşet içinde!.. Kadının bütün vücudunda morluklar ve şişlikler var. Şalvarının içinden de bir bıçak çıkıyor

Yer, Mersin'in Anamur ilçesi. Yaşlı mı yaşlı dul bir kadın…

Henüz ne olup bittiği belli değil. Kimseyi yanına yanaştırmıyor, yemiyor, içmiyor ve yıkanmıyor.

Yanına yaklaşılmasına da izin vermiyor. Çığlık çığılığa bağırıyor…

Polise haber veriyorlar. Emniyet müdürüne kadar olay yayılıyor. Yaşlı kadın kurtarılıp, Mersin Yenişehir'deki Yaşlı Yaşam Merkezi'ne naklediliyor.

Kadın bir sandalyede oturmuş yemiyor, içmiyor, uyumuyor. Yanına da kimseyi yaklaştırmıyor, gelen olursa kendini paralıyor.

Ne yapıp edip merkezin başındaki hoca, yavaş yavaş iletişim kurmayı başarıyor. 24 saatlik bir çaba sonunda nihayet bir bardak su içmeye ikna ediyor yaşlı kadını. Tabii ki suda sakinleştirici var.

Bir gün daha geçiyor. Hocanın güven sağlayan üslubu sonunda yıkanmayı kabul ettiriyor. Hayatının devamını geçireceği odasında kalabilmesi için zaten bu da şart. Çünkü o merkezde Demans ve Alzheimer mağduru bir çok yaşlı, hatta engelli insan da kalıyor.

O da ne?! Kadını yıkamak için soyan hasta bakıcı dehşet içinde. Bütün vücudunda morluklar ve şişlikler var. Şalvarının içinden bir de bıçak çıkıyor.

Öz erkek evladı… Yanlış duymadınız!

Emniyet ve Yaşlı Yaşam Merkezi bir adım bile geri atmadan durumun vahametini araştırmaya koyuluyor. Sonuç ise korkunç.

Öz erkek evladı… Yanlış duymadınız öz oğlu, annesini 7 kişiye tecavüz ettiriyor. Evet. Yanlış duymadınız tam 7 kişiye…

Karşılığında bir şey aldı mı? Yoksa akıl sağlığı yerinde değil mi?

Cennet anaların ayaklarının altında ise cehennem bu dünyanın ta kendisi mi?!..

Yaşlı dul anne güvende. Bir yaşlı yaşam merkezinde ölümü beklerken belki de son yıllarını huzur içinde geçirecek.

Cani oğul belki ceza evine girecek belki de akıl hastahanesine.

Tecavüzcülerin bazıları yırtacak. Bazılarının hatırlı abileri devreye girecek. Kim bilir belki de bir baro başkanı avukatlığı üstlenecek.

Alanya'da 31 yaşındaki imamın Rus karı-kocanın küçük kızına istismarda bulunduğu gibi, bu olayda da soruların ardı arkası kesilecek ve bu da unutulup gidecek.

Ya siz şalvarınızda bıçak taşımaya mı devam edeceksiniz?..

Yoksa ahlakı ve erdemi o bıçakla kesip kurban eden zihniyetlere hala geçit vermeye mi devam edeceksiniz?

Yazarın Diğer Yazıları

Bıçak sırtı

Eli bıçaklı genç, "Ben burada doğdum" diyerek siyah kepini başından çıkarıp yere attıktan sonra, "Bak, Alman polisine göre ben Schwarzkopf ('Karakafa'yım) bu yüzden bıçak taşıyorum" diyor

Çakma Şanel

Uğurkan Erez'in tabiriyle, giymeyin Kardeşim! Kumaşa göre model olur, modele göre kumaş olmaz derler ya, sağdan soldan bulduğunuz o polyester karışımı taklit dokulardan vazgeçin!..

Gladyatör

Tüm ömrünü arşiv ve sanata vakfetmiş Sanat Güneşi’nin mirası bağışlanmıştı TEV ve Mehmetçik vakıflarına… Bir de baktık ki iki yıllık mahkeme sonucu elde avuçta kalan Fatih Ürek ve Kuşum Aydın üzerinde Star TV ekranlarında!..