Ne Oluyor?

Yıldırım'ın servetini sorduğu için dava açılan Mehmet Y. Yılmaz: Korkmadım, soru sormaya devam edeceğim

03 Ekim 2019 19:08

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a bakanlık, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinin ardından AKP'den İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım ile çocuklarının servetindeki artışın kaynağını sorduğu yazıları nedeniyle dava açıldı. Binali Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu'nun  'kamu görevlisine hakaret' savıyla düzenlediği iddianamede Mehmet Y. Yılmaz'ın 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Gazetecilerin soru sorması neden dava konusu oluyor? Şirin Payzın soruyor, Mehmet Y. Yılmaz yanıtladı.

Binali Yıldırım'ın servetiyle ilgili herhangi bir iddiada bulunmadığını, yalnızca sorduğunu belirten Mehmet Y. Yılmaz, "Korkmuyorum, başka sorularım da olacak" dedi. 

Binali Yıldırım'ın servetine ilişkin "Baba memur, anne memur, 3 çocuk okuyor ve Türkiye gerçeklerinde bu sıkıntılı bir durum" diyen Yılmaz, Binali Yıldırım'ın servetinin açıklanmaya 'muhtaç' olduğunu ifade etti. 

"Güçlü bir iktidar döneminden çıkıyoruz" ifadesini kullanan Mehmet Y. Yılmaz, "İktidarın, gücün elinden gideceğini gördüğünde paniklemesi normal çünkü iktidar değişiminde bir şeyler ortaya çıkar. Hiçbir belge gizli kalmaz. Dolayısıyla endişe uyanmaya başladı" diye konuştu. 

Türkiye'de sorulması gereken çok soru olduğunun altını çizen Yılmaz, "Rejimin anti-demokratik karakteriyle ilgili, mutlak yolsuzluk sorunlarıyla ilgili, örtülü ödeneğin şişmesi ve varlık fonuyla ilgili sorulması gereken çok soru var" dedi. 

4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla yargılandığını hatırlatan Yılmaz, “İddianamenin yazılmamış olması lazımdı. Ancak hakimler, savcılar bu iktidarın yargı üzerindeki sopaları olarak kullanılıyor” dedi.