Gerçek Gridir

Ünsal Oskay: 'Hayat bilgisi'nin unutulmaz hocası

Tayfun Atay, Seden Mestan, Çınar Oskay ve Göksel Aymaz, Oskay'ı anlattı

17 Ekim 2019 15:01

İletişim teorileri alanında "hocaların hocası"  Ünsal Oskay, 10 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

Tayfun Atay ve Seden Mestan, Gerçek Gridir özel yayınında Ünsal Oskay'ın geride bıraktığı akademik mirası, gazeteci Çınar Oskay ve iletişim bilimci Göksel Aymaz ile konuştu.

Ünal Oskay’ın oğlu gazeteci Çınar Oskay, yaptıkları şeyleri iyi bir yaşam veya topluma fayda gözetmeden sadece güce tapınma için yapan insanları gördükçe babasının bu tür durumlara yönelik açıklamalarının kendisini rahatlattığını söyledi. Ünal Oskay’a sadece bir baba olarak değil aynı zamanda danışılacak bir insan olarak baktığını ve zaman geçtikçe ona daha çok ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çınar Oskay, “Mirasın nasıl olacağını mirasçıları da belirler” dedi.

Tayfun Atay da Oskay’ın müstesna ve kalender bir isim olduğunu, elit bir insan olmakla beraber elitist olmadığını söyledi. Atay, Oskay’ın öngörülü bir insan olduğunu da ifade ederek, “Yazdığı pek çok şey şu anda yaşadıklarımızı anlatıyor” dedi.

Oskay’ın Türkiye’deki akademi dünyasında aranan bir isim olduğunu söyleyen İletişim Bilimci Göksel Aymaz ise Oskay’ın her zaman evrensel bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi.

 

Ünsal Oskay kimdir?

İletişim ve toplumbilim alanlarında birçok eser veren ve yıllarca öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ünsal Oskay, 1939’da Urfa’da doğmuş, 2009'da İstanbul'da hayatını kaybetmişti. 

Oskay, Varlık, Argos, Gergedan ve Milliyet Sanat dergilerinde yayımlanan çok sayıda makale ve incelemesiyle  Frankfurt Okulu’nun ve Alman Marksist sanat düşünürlerinin Türkiye’de tanınmasına öncülük eden akademisyenlerden...