Haberler

Seyir halinde telefon kullandığı gerekçesiyle ceza kesilen sürücü: Kullanmıyordum, yalnızca elimde tutuyordum

19 Ekim 2019 14:44

İstanbul genelinde yapılan "Kurt Kapanı 16" uygulaması ile dün, Taksim’de bir sürücüye seyir halindeyken telefon kullandığı gerekçesiyle ceza kesildi. Sürücü ise 'telefonu kullanmadığını sadece elinde tuttuğunu' söyleyerek cezaya itiraz etti. 

Asayiş ekipleri dün seyir halindeyken cep telefonu kullandığını fark ettiği bir sürücünün aracını denetleme noktasına aldı. Seyir halindeyken telefon kullandığı gerekçesiyle polisin aracını durdurduğu sürücüye, 'trafiği tehlikeye düşürecek hareketler sergilemekten' 235 TL idari para cezası kesildi.

Ceza kesilen sürücü ise telefonu kullanmadığını iddia etti. Polisle tartışan sürücü “Telefonun elimde durması kullanıyor olduğum anlamına gelmez, mesela elime sigara alıp yakmadan tutsam ona da mı ceza yazacaksınız?” diyerek kendini savundu. 

Polis, sürücünün bu sorusuna, "Sigarayı elinizde tutarsanız sigara içiyor olarak görürüz ve ceza yazarız. Kullanmayacağınız telefonu elinizde neden tutuyorsunuz? Kullanmadığınız telefon elinizde değil, kenarda durur” şeklinde yanıt verdi.