Akustik 24

Sanatçı Çiğdem Erken: Korona günlerinde albümüm belki şifa olur

Son albümü “Uyandım Yoksun”u salgın günlerinde yayınlayan piyanist ve besteci Çiğdem Erken, Ayşen Güven’e konuk oldu

15 Mayıs 2020 15:35

Piyanist ve besteci Çiğdem Erken karantina günlerinde yayınladığı 4. albümü Uyandım Yoksun'u Ayşen Güven'e anlattı.

Karantinada albüm yayınlamakla ilgili çekinceleri olduğunu söyleyen Erken, “Ama bir yandan bu dönemde yayınlamış olmak da hoşuma gidiyor. Belki dinleyenlere şifa olur” dedi. 

Hiçbir zaman albümlerine “yaza bomba gibi düşer miyiz” bakışıyla yaklaşmadığını vurgulayan Erken, “Üretimlerim, albümlerim uzun yolculuklar yapsın isterim hep” diyerek bu kötü günlerde albüm yayınlama fikrinden vazgeçmediğini söyledi. 

Yeni albümü "Uyandım Yoksun"un prodüktörlüğünü Redd grubundan tanıdığımız Doğan Duru’nun üstlenmesinden duyduğu mutluluğu da aktaran piyanist Erken “Bu albümde biraz daha yenilikçi şeyler yapmak istedim. Duru’nun çalışmalarını yakından izliyordum, hep beğeniyordum, gittim açıldım artık diye anlatıyorum herkese” sözleriyle yan yana geliş hikayesini paylaştı. 

Önsözünü yazar Başar Başaran'ın yazdığı, fotoğraflarını Muhsin Akgün’ün çektiği albüm için Erken “kendi kendimi bu albümle kurcaladım” dedi.

1995'ten bu yana 60’ın üzerinde tiyatro oyununun müziğinde piyanist, müzik direktörü, besteci olarak yer alan piyanist, tiyatroların bu süreçte çok daha fazla zorlandığını vurguladı.

Evde geçen günlerde ona en iyi gelen şeylerden birinin Yıldız Teknik Üniversitesi'nde  verdiği dersler diğerinin ise yemek yapmak olduğunu anlatan Çiğdem Erken, istediği gibi duyamayacağını bildiği halde çok sevilen şarkısı “Dünyayı Durduran Şarkı” için piyanosunun başına geçti. 

Ayşen Güven’in evlere sığmayan sohbetler serisinin Çiğdem Erken’le kaydı yayında. İster izleyin, ister dinleyin!