Akustik 24

Oyuncu Sadi Celil Cengiz: Mizahçı için en ağır şey 'kötü şaka' denmesi; mizah mahkemelerin konusu olamaz

Cengiz, Ayşen Güven'e anlattı

29 Mayıs 2020 19:11

İşler Güçler dizisindeki başrolüyle adından söz ettiren Sadi Celil Cengiz yıllardır farklı platformlarda mizah programları yapıyor. Şakaların mahkeme salonlarında ya da sosyal medyada sıkça yargılandığı bugünlerde Ayşen Güven, Sadi Celil Cengiz’le mizahçılığı konuştu.

Cumartesi günleri Medyascope'taki 'Zamanlama Manidar’ programı ile izleyicilerin karşısına çıkan Cengiz, sansürün uzun tarihine vurgu yaparken, “ Ofansif defansif mizahı bilmiyorum ama her şeyin mizahı yapılır” diyor.

Son dönemde artan biçimde mizahın ve mizahçıların sosyal medya lincine maruz kalmasını 'tık' alma sevdasına bağlayan Cengiz, “Kalabalık olanın az olana saldırmasının dayanılmaz hafifliği de diyebiliriz” diye ekliyor.

Genç mizahçıların yeni bir şeyler inşaa ettiğine dikkat çeken Sadi Celil Cengiz, tutuklanan yahut sosyal medyada linç edilen komedyenlerin hata da yapabileceğini söylerken “Ama bir hataları yok” diyor. Cengiz “Hata yapmış dahi olsalar bu mahkemelerin konusu değil. Kötü şakaya kötü şaka dersin. Bir mizahçı için daha ağır bir şey yok ki” diyerek mizahçılara yönelik tutumları eleştiriyor.