Muammer Brav'la 'Ekşın'

Mucize Doktor: "Otizmli bir gence şans verildiğinde iyi bir hayatı, işi, sosyal çevresi olabilir. Bu onun hakkıdır ve mümkündür"

Senarist Pınar Bulut ve başrol oyuncusu Reha Özcan, Ekşın'da Muammer Brav'a anlattı

09 Aralık 2019 11:00

Otizmli bir gencin doktor olma hikâyesini konu alan 'Mucize Doktor' dizisinin senaristi Pınar Bulut ve başrol oyuncularından Reha Özcan, Ekşın'da Muammer Brav'ın sorularını yanıtladı.  

Pınar Bulut, Güney Kore dizisinden uyarlama olan Mucize Doktor'un uyarlarken 'kahramanın temel hikâyesini koruduğunu' söyledi. Bulut, "'Otizmli bir gence şans verildiği takdirde bir hayatı, işi, sosyal çevresi olabilir. Bu onun hakkıdır ve mümkündür' düşüncesi dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın çok değerli. Bu düşünceyi koruyor ve yükseltmeye çalışıyorum. Onun dışında teknik anlamda farklılıklar var. Bunun dışında bizim insanımızın bakış açısına uygun olacak şekilde tercih ettim" diye konuştu.  

Otizmli bir bireyin toplumla kurduğu ilişkiyi anlatmanın verimli ve keyifli olduğunu aktaran Bulut, "Yaşı, ırkı, cinsiyeti gözetmeksizin insanlar arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmayı ve yüceltmeyi amaçladık. Bunu yaparken, insana dair umutlu birçok cümle kurabilme fırsatımız oldu. İyiliğin günün sonunda kazanacak olmasını, özveriyle birlikte unuttuğumuz şeyleri hatırlayabilecek olmamızı bu işle söyleme fırsatı bulduk" ifadelerini kullandı.  

Başrol oyuncularından Reha Özcan da "Kendimize çok büyük dünyalar kurmaya çalışıyoruz. Büyük dünyaları kurarken büyük hayal kırıklıkları yaşıyoruz büyük depresyonlara giriyoruz. Hayat çok uzaklarda değil. Mutluluk parayla örtüşen bir şey değil. Küçük şeylerle uğraşınca farkında olmadan mutlu olduğunuzu hissediyorsunuz. Biz bu dizide o samimiyet üzerinden bir yere gidiyoruz. Kişinin kendi içindeki devinimleriyle nereye gelebileceği üzerine yolculuk yapıyoruz" dedi.