Haberler

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk: 15 sene önce Avrupa'nın en pahalı benzinini satıyorduk, bugün en ucuz benzinini satıyoruz

"Şu anda bizden çok çok daha güçlü dediğimiz Almanya'da bile vergiler bizden daha fazla alınıyor"

06 Temmuz 2022 14:51

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, "Bundan 15 sene önce biz Avrupa'nın en pahalı benzinini satıyorduk bugün ise Avrupa'nın en ucuz benzinini satıyoruz" dedi. 

Çanakkale'de OPET’in Türkiye genelindeki 1823, Çanakkale’deki 13’üncü istasyonu açılışında yaptığı konuşmada,  akaryakıt fiyatının, uluslararası petrol fiyatı, vergiler, dolar kuru ile hesaplandığını belirten Öztürk, 15 yıl önce yüzde 50 ile 70 arasında özel tüketim vergisi ödendiğini ancak bugün bu oranın 7 ile 10 arasına düştüğünü söyleyerek "Benzin fiyatını düşürmek bizim elimizde değil. Devletin ve yöneticilerin elinde değil. 15 sene önce de dolar ve Euro ile hesaplanıyordu bugün de öyle hesaplanıyor. O gün de Avrupa ülkeleri kazanıyordu bugün de kazanıyor. O gün de bugün de TL kazanıyoruz. İnşallah devletimiz güçlü olur güçlü oldukça vergileri düşürür" dedi. 

Öztürk, sözlerinin devamında, "Şu anda bizden çok çok daha güçlü dediğimiz Almanya'da bile vergiler bizden daha fazla alınıyor" ifadelerini kullandı.