Haberler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Aile içi kadına ve çocuğa şiddet uygulayan personelin iş akdi sonlandırılacak

10 Aralık 2019 17:38

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin imzaladığı, aile içi şiddet uygulayan personelin iş akdi sonlandırılacağı maddesinin de yer aldığı toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Kadına yönelik şiddete karşı farkındalığın yaratılmasına, yetkilileri uyarmaya katkı sağlamak istedik. Umut ediyorum bu hüküm, bütün belediyelere örnek olur" dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıl süreyle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş. ile Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Tic. ve San. A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli ilgilendiren sözleşme kapsamında, aile içi şiddet uygulayan personelin iş akdi sonlandırılacak.

T24 Manşet'e konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesine ilişkin şunları söyledi: 

"Toplam 7 bin personeli ilgilendiren toplu bir sözleşme altına imza attık. Sözleşmede sosyal yardımlardan ücret zammına kadar önemli hükümler var. Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili, kamoyunu sürekli meşgul eden kadına ve çocuğa karşı şiddetle ilgili de önemli hükümler var.

Kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığın yaratıldığı bir günde Türkiye'nin birçok noktasında bu konuda toplumu bilinçlendirmek, toplumun farkındalığını artırmak ve yetkilileri uyarmak için bir dizi gösteriler yürüyüşler, toplantılar yapılmıştı. Bu mücadeleye biz de katkı sunmak istedik.

Sözleşmede, belediye personelinin, aile içi kadına ve çocuğa şiddet uyguladığı takdirde kesinlikle yollarımızı ayıracağımıza dair bir madde var. Bu kararı taviz vermeden uygulayacağız. Umut ediyorum ki bu hüküm, kadın ve çocuğa şiddetle ilgili mücadeleye katkı sağlar. Bütün belediyelere örnek olmasını diliyorum."