Haberler

KHK'lı Cemal Yıldırım ve Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya bu kez sohbet ederken gözaltına alındı

14 Aralık 2019 15:49

KHK'lı Cemal Yıldırım, Ankara Sakarya Caddesi'nde her cumartesi günü düzenlediği sohbet etkinliğinde gözaltına alındı. OHAL döneminde müebbet hapis cezası alan Harbiyeli öğrenci Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya ile birlikte gözaltına alınan Yıldırım, Twitter'da paylaştığı gönderisinde "Ankara Emniyeti bir komediye daha imza attı. Melek Çetinkaya'yla sohbet etmemiz, yan yana gelmemiz yasak! Döviz yok, önlük yok sadece sohbet ederken gözaltına alındık Çekim yapılmasını da engellediler. Ne yaparsanız yapın OHAL ve KHK'larla yarattıklarınızı haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz!" ifadesini kullandı. 

Melek Çetinkaya ise gözaltını videosunu paylaşarak, "Cemal Yıldırım'ın her cumartesi Sakarya Caddesi'nde sohbet günü.Benim olmadığım haftalarda gözaltı yapılmıyor.Ben gelince hemen gözaltı oluyor. Benden neden bu kadar korkuyorsunuz? Harbiyelilerin masum olduğunu biliyorsunuz" diye yazdı. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 677 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Yıldırım, Ankara AKP İl Başkanlığı binası ve birçok kurum önünde yapmak istediği 'işimi geri istiyorum' eylemi nedeniyle defalarca gözaltına alınmıştı.