Akustik 24

Pandemiye direnen Kadıköy Emek Tiyatrosu ‘umut’ diyor: Bir fasulye tanesini pamuğa koyup filizlenmesini bekleyen çocuklarız

Pınar Yıldırım ve Aslı Ceren Bozatlı, Ayşen Güven'e konuştu

25 Aralık 2020 12:34

Akustik24’te Ayşen Güven bu hafta Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun kurucusu, oyuncusu Pınar Yıldırım ve yazar, dramaturg Aslı Ceren Bozatlı’yı konuk etti.

Yıldırım ve Bozatlı, giderek bir kadın sahnesine dönüşen tiyatrolarında hikâyelerini anlatmanın yeni yollarına dair keşiflerini de bu sohbette paylaştı. 

2012 Yılında Pınar Yıldırım tarafından kurulan Kadıköy Emek Tiyatrosu, bulunduğu coğrafya ve evrensel sorunları içinde barındıran, anlatısını masalların günümüz gerçekliğiyle biçimlendiren, genç tiyatroculara alan açan ve gittikçe kadın metinlerine daha çok ağırlık veren sahne.

Ve elbette bugünlerde yaşam savaşı veriyor. Savaşını dayanışmayla ve 8 Mart için hazırladıkları yeni projeleriyle sürdürüyor.

Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun oyunlarından ilham alarak tasarlanan çanta ve kupaları satışa sundukları online mağaza da bunun bir parçası…

Bu yılın yıkıcılığını onarmaya çalışan Emek Tiyatro, teras sahnesi, sanat söyleşileri, online seminerleriyle üretme çabasını sürdürdüklerini anlatan Pınar Yıldırım ve Aslı Ceren Bozatlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yeni oyun ve sahneleme hazırlıklarına dair de ipuçlarını verdiler. 

“Biz fasulye tanesini pamuğa koyup oradan filizlenmesini bekleyen bir neslin çocuklarıyız” diyen Pınar Yıldırım, “O yüzden mottomuz patlayan tomurcuğa bakıp da coşkulanan insanda hala umut var” diyor. 

Akustik24 yayında, ister dinleyin ister izleyin!