Haberler

İzmir'de Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 8 gözaltı

“Onur Yürüyüşü yasaklanamaz”

26 Haziran 2022 21:28

 İzmir'de yapılmak istenen ve Valilik kararıyla yasaklanan 10'uncu Onur Yürüyüşü'ne de polis saldırdı.

İzmir’de LGBTİ+ kurumlarının çağrısıyla 10'uncu Onur Yürüyüşü düzenlenmek istendi. Alsancak’ta yapılacak olan yürüyüş öncesi polis, toplanma yeri olan ÖSYM binası önüne çıkan tüm yolları kapattı. Görüşmelerde polis, 'Valilik yasağı' gereği yürüyüşe izin verilmeyeceğini ifade etti.

Bornova Sokak'tan toplanma alanına “Lubunyalara değil katillere barikat” sloganları atarak yürüyen kitleye polis müdahale etti. Ara sokaklara dağılan kitle Kordon'da yeniden buluştu.

Kordon'daki bekleyiş“Onur Yürüyüşü yasaklanamaz”in ardından kitle tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüşe geçti. “Trans cinayetleri politiktir”, , “Lubunyalar burada valilik nerede” sloganları atan kitle yeniden ÖSYM binası önüne geldi.

Onur Yürüyüşü için bir araya gelen kitleye müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Aralarında serbest gazeteci ve foto muhabiri Berkcan Zengin’in de bulunduğu bazı gazeteciler darp edildi.

Polis saldırısı sonucu 8 kişinin gözaltına alınmasının ardından ÖSYM önü polis barikatı ile bir süre kapatıldı. Kordon'da yeniden toplanan kitle burada bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından Onur Yürüyüşü sona erdi. 

TIKLAYIN | 20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti, 100'den fazla kişi gözaltına alındı

TIKLAYIN | Taksim'de 'Onur Yürüyüşü' öncesi AFP foto muhabiri Bülent Kılıç gözaltına alındı