Haberler

İyi Partili Ağıralioğlu: Biz Müslüman olmayan Türk'e Türk, Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim, niçin insan diyelim?

"İnançsızlığıyla ahlaksızlığıyla bin yıllık bir kardeşliğin üzerine hami edilmesidir"

07 Ağustos 2022 12:59

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Twitter'da paylaşılan bir videosu gündem oldu. Ağıralioğlu'nun "Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk ve insan demiyoruz" ifadeleri binlerce kullanıcının tepkisini çekti. Konu hakkında açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Ağıralioğlu'nun sözleri hakkında "Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder?" dedi.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun henüz nerede çekildiği bilinmeyen bir videosu, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Kameraya yansıyan görüntülerde, videoyu çeken şahsın "İslam kardeşliği vurgusundan önce bir şey daha söylediniz" sözlerine üzerine konuşmasına başlayan Ağıralioğlu, "Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim? Bizim için önemli olan, arkasında büyük irademizle durduğumuz olan Allah'a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarıdır" diyor.

Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu sürecin hiçbir tarafında diliyle, diniyle, imanıyla, sözüyle, imanıyla olmayanlar Kürdü, Türkü, kardeşliği ve imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin en kötü tarafı bizim açımızdan, inançsızlığıyla ahlaksızlığıyla bin yıllık bir kardeşliğin üzerine hami edilmesidir"