Gerçek Gridir

"İmamoğlu kahraman mı değil mi bilinmez ama yolculuğu daha yeni başlıyor"

Seden Mestan ve Tayfun Atay söyleşti; 'Gerçek Gridir' diyerek

07 Kasım 2019 13:49

Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın tartışma yaratan 'Kahramanın Yolculuğu' kitabı ve Kaftancıoğlu'nun tepkisi, Recep İvedik 6 ve TikTok mizahı,  AKP'li üyelerin istifasını getiren 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun adı ve logosu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak" videosu...

Seden Mestan ve Tayfun Atay söyleşti; 'Gerçek Gridir' diyerek...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yürüten Necati Özkan'ın tartışma yaratan kitabı 'Kahramanın Yolculuğu' kitabına ilişkin konuşan Tayfun Atay, "Daha dün 1, bugün 2... İmamoğlu gerçekten bir kahraman mı? Bu bilinmez ama yolculuğu daha yeni başlıyor" dedi. Atay, "Necati Özkan burada 'İmamoğlu'nu yoktan var ettim' demek istiyor belki de. Yokken var edebildiğinizi, varken de yok edebilirsiniz. Zafer sarhoşluğu yaratan bu durum, risk yaratabilir. Dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı. 

Recep İvedik 6 filmini de TikTok mizahı ile ilişkilendirerek yorumlayan Seden Mestan, "Recep İvedik TikTok mizahını yakaladı diyebiliriz" yorumunu yaptı.  

Atay da "Recep İvedik'in seveni de çok sevmeyeni de. Ancak şunu kabul etmeliyiz; Recep İvedik karakteri bir kültürel temsildir. Bu denli benimsenmeyi anlamak için hangi hayatlara, hangi sosyo-ekonomik değişimlere karşılık geldiğini incelemek gerekiyor" dedi. Recep İvedik ve İnek Şaban karakterlerini ilişkilendiren Atay, "Recep İvedik, İnek Şaban'ın intikamını alıyor" ifadesini kullandı. 

Tayfun Atay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin AKP’li meclis üyeleri Dilek Yıldız BüyükdağSema Yeşilçimen ve Çile Özkül'ün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan adı ve logosunu gerekçe göstererek istifa etmesini de yorumladı. Atay, "Dünyanın her yerinde 'toplumsal cinsiyet eşitliği' başlığıyla ele alınıyor bu konu. Çağımıza son derece uygun bir başlık. Bu konunun büyütülmesi dindar muhafazakârlığın ve homofobikliğin hemhâl olmasından kaynaklı" diye konuştu.     

Atay, ATV'de yayınlanan Hercai dizisindeki öpüşme sahnesiyle ilgili "İktidar güdümlü bu kanalın Hercai dizisindeki 1 dakikalık öpüşme sahnesi, RTÜK'ün ceza verdiği Çukur dizisinde bile yoktu!" dedi. 

Seden Mestan'ın Diyanet İşleri Başkalığının yayınladığı "Telefonun değil, eşinin yüzüne bak" başlıklı videosunu hatırlatması üzerine Atay, "Geleneksel yaşam biçimi içerisinde 'Kadının yeri evidir' diyen anlayışı, mobil çağa uyarlayan, hayatın içinde karşılıksız bir 'eleştiri'" yorumunu yaptı.