Haberler

İmamoğlu, İSKİ'nin yeni binasını hizmete açtı: "Yatırımlarımızı, siyasi parti adı anmadan yapıyoruz"

07 Temmuz 2022 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin yapımını tamamladığı Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinde toplam 341 bin aboneye hizmet verecek yeni binasını hizmete açtı. İmamoğlu, "Yaptığımız her iş, milletimize aittir, devletimizin bir kurumumuzun bir işidir. Hiçbir yerde siyasi parti ismi anmadan, siyasi partilere bu işi mal etmeden yatırımları yaptığımızı ve milletimize armağan ederken de görevimizi yerine getirdiğimizi, altını çizerek belirtiyoruz” dedi.

İBB kurumu İSKİ, inşaatına 2018 yılında başlanan ve Bakırköy Şube Müdürlüğü ile Zeytinburnu Hizmet Binası olarak hizmet görecek binayı tamamladı. Vatandaşların kullanımına açılan Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki binanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımıyla yapıldı.

"Pandemi dönemini fırsat bilerek, İstanbul'da uzun yıllardır ihmal edilmiş altyapı sorunlarını giderdik" diyen İmamoğlu şöyle konuştu:

"100'e yakın noktada su baskınlarını engelledik"

 "Pandemi sürecinde, 100’e yakın noktada, İstanbul'da su baskını, sel gibi ortamlarda, ne yazık ki nahoş görüntülerin oluşmasını engelleme noktasında büyük emek sarf ettik. İşte bu sıcak günde de bu bina ve buna benzer bütün yatırımlarımızın, bütün işlerimizin, İstanbul halkına hizmet sunma çabası içinde koşturan, bütün alın teri döken emekçilerimizin hepinizin huzurunda alın terlerine, emeklerine, hizmetlerine teşekkür ediyorum.

"İSKİ verilerine göre İstanbul'da 19 milyon nüfus var"

İSKİ, ne yazık ki arzu ettiğimiz tarife imkanlarının sağlanmamasına rağmen, bu zorlukları aşamamamıza rağmen, elinden gelen en üst seviyede yatırımı ihmal etmeden, süreçleri yönetme kabiliyetini ortaya koyuyor. İBB tarafından su tüketim miktarı üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul’da neredeyse 19 milyona yakın insana İSKİ üzerinden su sağlanıyor. Bu, aslında gizli nüfusu bize gösteriyor. Bu kadim kentin, böylesi hayati ihtiyacının ama mecliste ama diğer kurumlarda hak ettiği itibarı, hak ettiği işletme kolaylığını elde etmesi şarttır.

Açılışını yaptığımız binayı, yaklaşık yüzde 13 ilerleme seviyesinde teslim aldık. Arzumuz; daha hızlı, daha pratik ve daha önemli işlerin de altına hep birlikte imza atmak. Koltuklar kimseye ait değil. Belediyedeki makamlar kimseye ait değil. Geçmişte bu kuruma hizmet eden insanlarımız var. Örneğin; daha düne kadar genel müdürlüğümüzü yapan kıymetli yol arkadaşımız var. Bugün, yerinde başka birisi var. Herkesin emeğine minnet duyuyoruz, teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da hizmet edeceklere teşekkür ediyoruz. Kurumlar kalıcı, kişiler geçici, partiler ise bu süreçlere hizmet etme noktasında araçtır. O bakımdan esas olan, devletimiz ve milletimizdir. Yaptığımız her iş, milletimize aittir. Devletimizin bir kurumumuzun bir işidir."

"Hekimlerimize hayatımızı emanet ediyoruz"

İmamoğlu, dün Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledilmesine de değinerek, "Hekimlerimiz, bu ülkenin en değerli meslek kollarından bir tanesidir. Çünkü hayatımızı emanet ediyoruz. Bazen kendi canımızı, bazen en sevdiğimiz çoluğumuzu, çocuğumuzu, annemizi, babamızı onlara emanet ediyoruz. Katliamı gerçekleştiren aklı ve zihni elbette ki kınıyorum. Hukuk gereken cezayı verecektir. Hayatını kaybeden hekimimize Allah'tan rahmet diliyor, bütün hekimlerimize de başsağlığı diliyorum. İnşallah böyle bir ortamı hiçbir zaman yaşamayız” dedi. (ANKA)

TIKLAYIN | İBB Başkanı İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy arasında tartışma çıktı; "Sen AKP'lisin diye seninle konuşmuşlar"