Haberler

İcralık olan Tokatlı çiftçi: Çalıp çırpanlar beni yönetiyor; peygamber efendimiz öldü din elden gitmedi de Erdoğan gidince mi din elden gidecek?

16 Ağustos 2022 09:15

T24 Video Haber

İstanbul Avcılar'da yapılan bir sokak röportajında icralık olduğunu söyleyen Tokatlı çiftçi, "Çalıp çırpanlar beni yönetiyor ama bazı insanlar diyor ki; 'din elden gidiyor.' Peygamber efendimiz öleli 1400 sene oldu din elden gitmedi de Erdoğan gidince mi din elden gidecek?" diyerek iktidarı eleştirdi.

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalında yayınlanan sokak röportajında "Ben Çobanım" diyerek sözlerine başlayan konuşan Tokatlı çiftçi, ekonomik kriz ve iktidar hakkındaki eleştirilerini sıraladı.

İcralık olduğunu ve tarım kredisini ödeyemediği için traktörünün elinden alındığını sözlerine ekleyen vatandaş, şunları söyledi:

"Çalıp çırpıp başa gelenler beni yönetiyor. Kimi arkadaşalar diyor ki; bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Düzelir, kolay düzelir. İlkokul mezunuyum, çobanım. Allak Kuran hakkı için düzelir. Yalnız milli değerler de geri alınacak. Atatürk'ün ürettiği, Osmanlı'nın borcunu ödediği, borcu ödeyerek kurduğu fabrikaları da geri alınacak. Ben Tokat'tan geldim, 260 dönüm arazi boşta yatıyor. Hacizden traktör falan gitti. Buraya geldik. Tarım Kredi'den yüzde 5'le mazot dediler. Yüzde 15'le ödedik. Tabi ödedik derken ödeyemedik. Elden traktör gitti. İcralığım. Bazı insanlar diyor ki 'din elden gidiyor.' Peygamber efendimiz öleli 1400 sene oldu din elden gitmedi de Reis gidince mi din elden gidecek?"