Videoröportaj

Hakan Kara: Korku iklimi aşıldı; yeni bir rüzgâr esiyor

23 Eylül 2019 16:24

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kara, 31 Ekim 2016 tarihinde sabaha karşı evinden gözaltına alındı, 5 Kasım’da tutuklandı.  

'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım etme' suçlamasıyla yargılandı. 

‘Bebek dostu bir otel’ ararken Turizm Bakanının sahibi olduğu ETS Tur’u telefonla araması FETÖ ile ilişkilendirilmesi için yeterli oldu.

Silivri’de 9 aylık tutukluluğunun ardından çıktığı ilk duruşmada  Hakan Kara şöyle demişti: Pensilvanya'ya hiç selam söylemedim. ‘Ne istediniz de vermedik’ demedim. ‘Bitsin artık bu hasret’ diye FETÖ'ye ülkeye dön çağrısı yapmadım. FETÖ ile hiçbir alanda hiçbir ortaklığım ve hiçbir alış verişim olmadı.

Kara, Silivri’de 9 ay kaldıktan sonra tahliye edildi. Tutuksuz yargılandığı davada İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

5 yıldan az ceza alanların dosyaları istinaf mahkemesi tarafından onandığı için cezası kesinleşti. Hakan Kara bu kez Kandıra Cezaevi’ndeydi.

Kandıra’da geçen 4,5 ayın ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yapılan temyiz başvurusu sonuçlandı. 16. Ağır Ceza Dairesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesine uydu. Emre İper dışında,  Kandıra'daki  5 eski Cumhuriyet çalışanı hakkındaki mahkûmiyet kararını bozdu, infaz durdurma ve tahliye kararı verdi.

Hakan Kara 12 Şubat’ta tahliye edildi; Cumhuriyet davası ve cezaevi sürecini T24’e anlattı.

Cezaevinde hiç kimsenin 'ıslah' edilmediğini söyleyen Hakan Kara, "Korku iklimi aşıldı. Hava durumuyla söylersek, yeni bir rüzgar esiyor" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin kişilere ait olmadığını da vurgulayan Kara "O gazete sadece okura ait" diye konuştu.