Haberler

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm gerginliği: "Zorla çıkarttılar, milleti korkuttular"

"Yeni evimizi zorla aldılar. Zorla çıktık. Şimdi bizi mağdur ettiler. Bizi zorla çıkardılar. Şikayetçiyiz"

27 Mayıs 2022 17:31

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verilen binaların sahipleri ile görevliler ve polis arasında arbede çıktı.

Sarıgöl Mahallesi'nde riskli olduğu belirlenen bölgedeki bazı bina sakinlerine belediye ekipleri evlerini boşaltmaları yönünde daha önce uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayarak evlerini boşaltmayan bina sakinleri ile zabıtalar arasında bugün öğlen saatlerinde tartışma yaşandı. Bina sakinlerinin direnmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, zabıta ekipleri ile bina sakinleri arasında arbede yaşandı.

Bir bina sakini "Yeni evimizi zorla aldılar. Zorla çıktık. Şimdi bizi mağdur ettiler. Bizi zorla çıkardılar. Şikayetçiyiz. Biz evimizden memnunduk. Bizi zorla çıkardılar. Kendimiz çıkmak istemedik. Milleti korkuttular. Herkesi dışarı attılar" dedi.

Başka bir bina sakini ise "Burada 3 aydır belediyenin yaptığı ilanen tebligatlarla boğuşmaktayız. Riskli alan dediler, riskli yapı dediler burada 4.8 hektarlık alanı moloz yığını haline getirdiler. Burada çok az sayıda kalan vatandaşlarız. Hepimiz evlerimizde oturuyoruz. Yürütmeyi durdurma kararlarımız var ama buna rağmen hala yıkım diye kapımıza geliyorlar. Polis ve zabıtayı getiriyorlar, boşaltın evleri yıkacağız diyorlar ama nereye gideceğimizi söylemiyorlar" dedi.