Haberler

'Erik Dalı Gevrektir' mahkemelik oldu

06 Kasım 2019 12:00

Düğün salonlarının ve eğlence mekânlarının vazgeçilmezi hâline gelen Ömer Faruk Bostan'ın 'Erik Dalı Gevrektir' şarkısı, Bostan'ın yapımcısıyla arasında çıkan tartışma sonrasında mahkemelik oldu. 

Sabah yazarı Hakan Uç, köşesinde konuyla ilgili yazdığı 'Şarkı patlayınca yapımcıyla arası bozuldu' başlıklı yazısının bir bölümünde; "Bostan, şarkının bu kadar tıklanıp kendisine para kazandıracağını ümit etmediği için, zamanında belli ki şarkının tüm haklarını yapımcıya vermiş. Şarkı patlayınca 'Hakkımı isterim, hadi kazancı paylaşalım' diye kıvranıp duruyor" ifadesine yer verdi. 

İşte Uç’un 'Şarkı patlayınca yapımcıyla arası bozuldu' başlıklı o yazısı:

"’Erik Dalı Gevrektir' ile düğün ve eğlencelerimize giren Ömer Faruk Bostan, geçtiğimiz günlerde yapımcısına sitem etti. Önce durumu araştırdım. Malum şarkının videosu 360 milyon kez izlendi. Bu bir rekor. Bu şarkı ile düğün videosu çeken bir grup bile 10 milyon kez izlendi. Sözlerini 30 yıl önce hayatını kaybeden Kadir Türen'in yazdığı şarkı içimize öyle işledi ki... Şimdi konuya dönecek olursak... Yapımcı ile şarkıcı arasında mahkemeye taşınan bir husumet doğdu.

Bostan, şarkının bu kadar tıklanıp kendisine para kazandıracağını ümit etmediği için, zamanında belli ki şarkının tüm haklarını yapımcıya vermiş. Şarkı patlayınca 'Hakkımı isterim, hadi kazancı paylaşalım' diye kıvranıp duruyor.

Şimdilerde ise bu husumetin dozu artmış, yapımcı bırakın şarkıdan pay vermeyi, şarkıcının bu parçayı okumasını bile engellemiş. Şimdi buradan çıkan sonuçlara bir bakalım... Yapımcı, davasında haklıdır! İşe inan, yatırım yap, klibi çek, aranjöre, stüdyoya para ver, fotoğraf çekimi için tonla para harca ama şarkı patlayınca okuyan ile paylaş. Aman ne güzel! Peki zarar edince de şarkıcılar yapımcılara ek ödeme yapacak mı?"