Akustik 24

Elektronik müziğin üç boyutlu ismi Tan Tunçağ: Türkiye’de yaşamak hüzünlü bir dans müziğinin içinde olmak gibi

Ayşen Güven Akustik24’te müzisyen Tan Tunçağ’ı ağırladı

05 Mart 2021 15:38

Elektronik müzik sahnesinin önemli isimlerinden Tan Tunçağ, Cava Grande projesinin ikinci uzun çalarını yayınladı.

Portecho ve Mira gibi gruplarla yeni şeyler deneyen Tunçağ, aranıp bulunan bir müzisyen olmanın yanı sıra video çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Cava Grande’in bu ikinci stüdyo albümü “Hollow Shell”de ise Tunçağ, ses paletini genişletirken yine kimi keşiflere çıkmaktan da kaçınmıyor.

Aynı zamanda video oyunu ve animasyonla da ilgilenen Tunçağ’ın “A Room Above The Earth” için hazırladığı klip, 32. Girano Uluslararası Film Festivali ve London Super Shorts’un da aralarında bulunduğu uluslararası beş film festivalinde gösterildi.

Sinematik müzik ve klipleriyle de dikkatleri üzerinde toplayan Tan Tunçağ’la bu coğrafyada üretmeyi, video çalışmalarını, oyun müziği üretimlerini ve neden “ünlü” olmadığını konuştuk.

Hakkında “Çok iyi işler yapıyor neden tanınmıyor” yorumları yapılan Tan Tunçağ, “Her zaman akıntıya karşı yüzdüğümü fark ettim. Yani hiçbir zaman trend olan şeyi yapmamak, trend olan şeyin öteki tarafına gitmek, farklı yerleri keşfetmek hep takip ettiğim yol buydu” sözleriyle dinleyicilerinin serzenişlerine yanıt verdi.

“Gün bazında hayatımız değişiyor gibi hissediyoruz” diyen Tunçağ, “Bence istanbul’da ve Türkiye’de yaşıyor olmak hüzünlü bir dans müziğinin içinde olmak kesinlikle. Gözlerimiz yaş içinde ama çılgınlar gibi dans ediyoruz devamlı. Burası dinamik bir ülke yani… Örneğin Hollanda gibi bir ülkeye gittiğiniz zaman fark ediyorsunuz; hiçbir şey olmuyor orada. Haberlere baktığınızda da büyük değişiklikler yok ülke içerisinde” sözleriyle de bu coğrafyada müzik yaparken nelerin yansımasını hissettiğini paylaştı.

Tan Tunçağ ile bol ritimli, bol videolu ve bol kahkahalı Akustik24 yayında.

İster izleyin ister dinleyin!