Haberler

Ekonomist Özgür Demirtaş: Merkez Bankası faizini 19'dan 14'e indirince bireysel kredi faizleri artmış; hani Nas?

19 Ağustos 2022 00:22

Ekonomist Özgür Demirtaş, youtube kanalından yeni bir video yükledi. "Faiz yalanı" başlıklı videosunda faiz konusuna değinen Demirtaş, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 19'dan yüzde 14'e indirirken bireysel faizlerin arttığına vurgu yaparak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değindiği "Nas" suresine atıf yaptı. Demirtaş; "Merkez Bankası faizini 19'dan 14'e indirince bireysel kredi faizleri artmış; hani Nas?" dedi.

Özgür Demirtaş bugün, faiz konusunda bilinen yanlışları değerlendirdiği bir video yükledi. "Yoruma girmeden, matematiksel gerçekleri tane tane anlatacağım" diyen Demirtaş Nas suresine de değindi. Erdoğan, faiz indirimleriyle ilgili olarak "Benden faizleri düşürmeyi beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" demişti. 

Demirtaş, yarım saati geçen videosunda nas ile ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası faizini 19'dan 14'e indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım kredi faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış. E hani Nas, hani? Hangisi günah... Ben bunu daha nasıl net bir şekilde anlatayım?"